0

Kokos v hlavnej úlohe

V dnešnej dobe zaznamenávame doslova kokosový ošiaľ, a to najmä vďaka obľúbenému kokosovému oleju či mlieku, ktoré sa čoraz častejšie stávajú súčasťou nášho jedálneho lístka. Kokos nám mnohým zachutil už v detstve v sladkostiach pripravovaných najmä zo strúhaného kokosu. Ako malí sme si na ňom najradšej pochutnávali v obľúbených čokoládových tyčinkách alebo koláčoch od mamy. Kokosový orech v nás často vzbudzuje spomienky na Vianoce, keď v mnohých rodinách nesmel chýbať v košíku s ovocím na štedrovečernom stole. Exotický kokos sa k nám dostal z ďalekej Indie vďaka slávnemu moreplavcovi Vascovi da Gama. V trópoch zvyčajne dorastajú kokosové palmy do výšky 30 metrov a na jednej palme sa urodí až 150 plodov. Vďaka vynachádzavosti ľudí sme postupne objavili široké využitie tohto výnimočného plodu. Okrem strúhaného kokosu sa z neho získava spomínaný kokosový olej a mlieko, ktoré sa tešia obľube nielen pri sladkom varení a pečení, ale aj v slaných exotických jedlách v spojení so zázvorom, s kurkumou či s korením karí. Ľudia trpiaci alergiou na lepok zase radi používajú v kuchyni jemnú kokosovú múku, ktorá je výbornou alternatívou klasickej múky. Teraz môžete vďaka našim receptom zažiť jedno sladké kokosové dobrodružstvo aj u seba doma. Stačí si len vybrať a hurá do pečenia!

Ananásové gaspacho s kokosovým parfait

Mandarínkovo-kokosový koláč

Kokosové guľôčky

 

Zatiaľ nikto nekomentoval
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať