Upečte si puding
Traduje sa, že v Anglicku poobede nachvíľu zastane čas, aby si ľudia mohli vychutnať svoj čaj o piatej a osladiť si život sladkým dezertom. V dnešnej uponáhľanej dobe to však už nie je celkom pravda. Formálny čaj o piatej zostal len turistickou záležitosťou. Pri potulkách Anglickom sa môžete stretnúť s tzv. tearooms, obdobou cukrárne, kde sa k čaju podávajú tradičné lievance s džemom a hustou smotanou. Čo by ste však povedali na to, keby ste nachvíľu spomalili, uvarili si šálku obľúbeného čaju alebo voňavej kávy a k tomu si naservírovali sladký pečený puding? Veronika vám krok za krokom vysvetlí, ako si ho doma dokážete hravo pripraviť. Yorkshirský puding je pôvodne obľúbená slaná britská príloha, ktorá sa skladá z vajec, múky, mlieka alebo vody. Najčastejšie sa podáva s cibuľovou omáčkou a hovädzím. Veronika vás však teraz presvedčí, že skvele chutí aj na sladko s osviežujúcou zmrzlinou a jablkovým karamelom. Neveríte? Vyskúšajte!