0

Varíme s avokádom

Avokádo je čoraz populárnejšie aj v našich končinách, a to nielen vďaka svojej nezameniteľnej jemne orieškovej chuti, ale aj výživovým a zdravotným benefitom. Mnohí z nás ho považujú za zeleninu, no v skutočnosti je to ovocie. Rastie na strome s názvom Persea americana a môže mať rôzny tvar – od hruškovitého po guľatý, aj farbu – od zelenej až po čiernu. No najdôležitejšie je, aby bolo dobre vyzreté, pretože vtedy chutí naozaj najlepšie. Avokádo dozrieva až po odtrhnutí zo stromu a skladuje sa pri izbovej teplote. Jeho dužina je krásne žltozelená a skrýva sa v nej veľká hnedá kôstka. Avokádo sa najčastejšie používa v mexickej kuchyni. Odtiaľ pochádza aj najobľúbenejšie jedlo z avokáda vôbec – salsa guacamole. Okrem toho sa výborne hodí do šalátov alebo do rôznych nátierok. Pochutíte si na ňom aj samostatne, ak si ho osolíte a okoreníte čiernym korením. No ak chcete experimentovať a objaviť nové spojenia chutí, môžete vyskúšať niektorý z našich avokádových receptov. 

Kurací špíz s baklažánovým šalátom a avokádovým dipom

Losos s avokádovým šalátom

Plnená tortilla s mäsom a avokádom

Zatiaľ nikto nekomentoval
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať