0

Varte ako Grék

Spoznajte s nami čaro gréckej kuchyne, ktorú si určite zamilujete rovnako ako my. Grécka kuchyňa je veľmi pestrá, chutná aj zdravá, pretože je založená výhradne na čerstvých ingredienciách. Gréci majú radi aj mäso, predovšetkým jahňacie, baranie, hydinu a ryby. Nenahraditeľnou súčasťou ich kuchyne je olivový olej, ktorý sa používa do šalátov a na dochucovanie jedál. V ich kuchyni nemôžu chýbať paradajky, cuketa, cibuľa, cesnak, artičoky, olivy a ovčí alebo kozí syr. Grécke pokrmy bývajú aromatické vďaka obľúbeným bylinkám. V gréckych koreničkách zvyčajne nájdete tymian, rozmarín, kôpor, rascu, bazalku, petržlen a škoricu. Súčasťou hlavných jedál býva často i ovocie, ktoré je v miske na každom stole. Veľkej obľube sa v Grécku tešia aj polievky, ktoré sú hustejšie než tie naše a podávajú sa namiesto hlavného jedla. Aj keď sa grécke jedlá vyznačujú jednoduchosťou, ich servírovanie a konzumácia sú pre domácich veľkou spoločenskou udalosťou. Dobré jedlo si vychutnávajú pomaly a nikde nie osamote – za stolom sa vždy stretne celá rodina. Vy môžete ochutnať miestne špeciality na potulkách Gréckom v typických tavernách, no teraz vďaka našim receptom jednoducho aj vo svojej kuchyni.

Šalát na grécky spôsob so syrom feta

Zapečené mäsové šišky so zemiakmi a syrom feta

Gyros s cviklovým šalátom a fetou

Zatiaľ nikto nekomentoval

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať