Varte ako Grék
Spoznajte s nami čaro gréckej kuchyne, ktorú si určite zamilujete rovnako ako my. Grécka kuchyňa je veľmi pestrá, chutná aj zdravá, pretože je založená výhradne na čerstvých ingredienciách. Gréci majú radi aj mäso, predovšetkým jahňacie, baranie, hydinu a ryby. Nenahraditeľnou súčasťou ich kuchyne je olivový olej, ktorý sa používa do šalátov a na dochucovanie jedál. V ich kuchyni nemôžu chýbať paradajky, cuketa, cibuľa, cesnak, artičoky, olivy a ovčí alebo kozí syr. Grécke pokrmy bývajú aromatické vďaka obľúbeným bylinkám. V gréckych koreničkách zvyčajne nájdete tymian, rozmarín, kôpor, rascu, bazalku, petržlen a škoricu. Súčasťou hlavných jedál býva často i ovocie, ktoré je v miske na každom stole. Veľkej obľube sa v Grécku tešia aj polievky, ktoré sú hustejšie než tie naše a podávajú sa namiesto hlavného jedla. Aj keď sa grécke jedlá vyznačujú jednoduchosťou, ich servírovanie a konzumácia sú pre domácich veľkou spoločenskou udalosťou. Dobré jedlo si vychutnávajú pomaly a nikde nie osamote – za stolom sa vždy stretne celá rodina. Vy môžete ochutnať miestne špeciality na potulkách Gréckom v typických tavernách, no teraz vďaka našim receptom jednoducho aj vo svojej kuchyni.