Pečený pstruh lososovitý v soľnej kruste
Suroviny
- 100 ml bieleho polosladkého vína
- 1 hrsť hrozienok Alesto
- 1 hrsť vlašských orechov Alesto
- 1 kg hrubozrnnej soli
- 1 a ½ citróna
- čerstvý tymian
- 1 pstruh lososovitý
- olivový olej Primadonna
- soľ Kania
- mleté čierne korenie Kania
- 1 cuketa
- 1 hrsť sušených paradajok Italiamo
- 1 hrsť listového šalátu mix
Potrebujeme
- plech, papier na pečenie
POSTUP
V menšom hrnci s vínom uvaríme hrozienka. Na suchej panvici orestujeme orechy.
Kým sa hrozienka varia, pripravíme soľnú zmes zo soli, citrónovej kôry z jedného citróna, nasekaného tymianu a studenej vody, tak aby vznikla hustá kaša.
Rybu zo spodnej strany pozdĺžne prerežeme, odsekneme jej chvost, naplníme ju kúskami 1 citróna a tymianom. Na plech vystlaný papierom na pečenie dáme časť soľnej zmesi, na ňu položíme rybu, ktorú opäť prikryjeme soľnou zmesou. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 ºC približne 15 minút.
Počas pečenia ryby nakrájame umytú cuketu na tenké plátky, osolíme, okoreníme a opečieme v panvici s olejom. Sušené paradajky prekrojíme na menšie kúsky.
Hrozienka precedíme a do misy nasypeme rozlámané opečené orechy, hrozienka, sušené paradajky, citrónovú šťavu, soľ, korenie a pár kvapiek oleja. Pridáme listový šalát mix, opečenú cuketu a všetko spolu zľahka premiešame.
Po dopečení ryby, odstránime tupou stranou noža soľnú krustu. Stiahneme kožu a pstruha pokvapkáme citrónovou šťavou.
Servírovanie
Pečeného pstruha servírujeme s porciou šalátu s cuketou.