Baklažánový hummus s pečenou zeleninou
Suroviny
- 2 baklažány
- 2 lyžičky olivového oleja Primadonna
- ⅓ lyžičky soli Kania
- 2 farebné papriky
- 160 g cherry paradajok
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
- ⅓ lyžičky soli Kania
- ¼ lyžičky mletého čierneho korenia Kania
- 250 g zaváraného cícera Freshona
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice olivového oleja Primadonna
- 2 lyžice citrónovej šťavy Solevita
- ½ lyžičky soli Kania
- ⅓ lyžičky mletého čierneho korenia Kania
- 50 g syra feta Milbona
- ½ lyžičky mletej červenej papriky Kania
- 1 lyžička olivového oleja Primadonna
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- chlieb
Potrebujeme
- papier na pečenie, väčší plech, potravinovú fóliu, mixér
POSTUP
Na plech vystlaný papierom ma pečenie uložíme oba baklažány, ktoré z oboch strán polejeme olivovým olejom a zvrchu osolíme. Vedľa baklažánov uložíme nakrájané farebné papriky a cherry paradajky, ktoré tiež polejeme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 40 minút.
Na doske rozbalíme potravinovú fóliu, do ktorej zabalíme upečený baklažán. Koniec bez stonky odkrojíme a rukavicou alebo kuchynskou utierkou vytlačíme vnútro baklažánu smerom zhora nadol do misky. Rovnako spracujeme aj druhý baklažán. Prebytočnú vodu zlejeme.
K baklažánovému vnútru pridáme cícer, strúčiky cesnaku, olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a mleté čierne korenie. Rozmixujeme dohladka.
Servírovanie
Na tanier rozotrieme baklažánový hummus, na ktorý poukladáme pečenú zeleninu. Posypeme kúskami fety, mletou červenou paprikou, olivovým olejom a nakoniec petržlenovou vňaťou. Podávame s čerstvým chlebom.