Preskočiť navigáciu Preskočiť na obsah
Bezlaktózová nepečená jablková torta šarlota

Bezlaktózová nepečená jablková torta šarlota

30 min
10 porcií

Suroviny

  • 1 kg jabĺk
  • šťava z 1 citróna
  • 80 g Zlatého stebla Belbake
  • 50 ml vody
  • 400 ml jablkového pyré Freshona
  • 80 g škoricového cukru Belbake
  • 400 g dlhých piškót Sondey


Ešte budeme potrebovať

  • 250 ml bezlaktózovej smotany na šľahanie Milbona
  • 50 g práškového cukru Belbake

Potrebujeme

kuchynský robot s nadstavcom metlička, forma na tortu č. 23, strúhadlo, hrniec


POSTUP

Jablká ošúpeme a nastrúhame do misky. Polejeme šťavou z citróna, aby nezhnedli. Do hrnca pridáme Zlaté steblo, vodu, jablkové pyré a rozmiešame do hladka. Prisypeme škoricový cukor, nastrúhané jablká, premiešame, preložíme na varnú dosku a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Následne pripravíme formu. Dlhé piškóty ešte v obale zrežeme, uložíme do formy zrezaným koncom dole a cukrovou stranou ku okrajom. Piškótami vystelieme spodok formy a medzery. Následne navrstvíme ½ pripravenej náplne, opäť naukladáme piškóty a navrstvíme druhú polovicu náplne. Náplň zarovnáme a odložíme do chladničky ideálne do druhého dňa. Po stuhnutí odstránime okraje formy. V robote s nadstavcom metlička vyšľaháme bezlaktózovu smotanu na šľahanie s práškovým cukrom dotuha a následne navrstvíme na pripravenú, stuhnutú tortu.


Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať