
Bezlaktózová nepečená jablková torta šarlota
Suroviny
- 1 kg jabĺk
- šťava z 1 citróna
- 80 g Zlatého stebla Belbake
- 50 ml vody
- 400 ml jablkového pyré Freshona
- 80 g škoricového cukru Belbake
- 400 g dlhých piškót Sondey
Ešte budeme potrebovať
- 250 ml bezlaktózovej smotany na šľahanie Milbona
- 50 g práškového cukru Belbake
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, forma na tortu č. 23, strúhadlo, hrniec
POSTUP
Jablká ošúpeme a nastrúhame do misky. Polejeme šťavou z citróna, aby nezhnedli. Do hrnca pridáme Zlaté steblo, vodu, jablkové pyré a rozmiešame do hladka. Prisypeme škoricový cukor, nastrúhané jablká, premiešame, preložíme na varnú dosku a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Následne pripravíme formu. Dlhé piškóty ešte v obale zrežeme, uložíme do formy zrezaným koncom dole a cukrovou stranou ku okrajom. Piškótami vystelieme spodok formy a medzery. Následne navrstvíme ½ pripravenej náplne, opäť naukladáme piškóty a navrstvíme druhú polovicu náplne. Náplň zarovnáme a odložíme do chladničky ideálne do druhého dňa. Po stuhnutí odstránime okraje formy. V robote s nadstavcom metlička vyšľaháme bezlaktózovu smotanu na šľahanie s práškovým cukrom dotuha a následne navrstvíme na pripravenú, stuhnutú tortu.