1
64
Bravčová panenka v slanine s hubovým ragú a pečenými zemiakmi

Bravčová panenka v slanine s hubovým ragú a pečenými zemiakmi

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 100 g prepusteného masla alebo ghee masla
  • 3 strúčiky cesnaku
  • čerstvý tymian
  • 4 veľké zemiaky
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 8 medailónikov z bravčovej panenky v slanine
  • 8 vetvičiek čerstvého rozmarínu
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 lyžička masla Pilos
  • 200 g šampiňónov
  • 50 g šalotky
  • 50 ml brandy
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos
  • 2 lyžice petržlenovej vňate
  • 300 g kelu

Potrebujeme

  • silikónový štetec, pekáč

POSTUP

V teplom prepustenom masle vylúhujeme strúčik cesnaku a vetvičku tymianu.

Tip: Pozri ako pripraviť domáce prepustené maslo, ktoré má oproti bežnému maslu veľa výhod – nepripáli sa tak rýchlo, má lahodnejšiu chuť a dlhšiu dobu trvanlivosti.

Surové zemiaky v šupke narežeme na tenké plátky, ale neprerežeme, aby zemiaky držali pohromade. Vložíme ich do pekáča, potrieme teplým prepusteným maslom, v ktorom sme vylúhovali cesnak s tymianom. Osolíme a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 30 minút.

V panvici rozohrejeme dve lyžice prepusteného masla. Medailóniky obalené v slanine prepichneme vetvičkou rozmarínu, aby slanina dobre držala. Osolíme, okoreníme a opekáme z oboch strán v panvici s rozohriatym prepusteným maslom. Po chvíľke stiahneme plameň, prikryjeme pokrievkou a necháme dôjsť.

Šampiňóny nakrájame na štvrtiny a v rozohriatej panvici s lyžicou masla orestujeme. Osolíme, okoreníme, pridáme najemno nasekané dva strúčiky cesnaku, šalotku a lyžicu nasekaného tymianu. Po chvíli pridáme brandy, prevaríme, podlejeme smotanou a necháme asi 3 minúty prebublať. Ku koncu dochutíme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.

Medzitým z panvice vyberieme hotové medailóniky a na výpeku orestujeme na rezance nakrájaný kel ochutený korením. Dusíme krátko, pokojne môže zostať chrumkavý.

Servírovanie

Servírujeme ideálne uprostred stola na doštičke zvlášť pečené zemiaky, v miske omáčku, kapustu a na tanieri bravčovú panenku v slanine.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    09. február 2024, 19:21

    Mňam vyskúšam

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      27. február 2024, 21:37

      Dajte potom vedieť, ako chutilo. 😉

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať