0
0
Pstruh s orechovo-špenátovou omáčkou

Pstruh s orechovo-špenátovou omáčkou

1 h 0 m
4 porcie

 

Omáčka

  • 75 g vlašských orechov Alesto
  • 50 g čerstvej petržlenovej vňate
  • 50 g mladého špenátu
  • 1 lyžica jogurtu Pilos (10 % tuku)
  • 50 ml kyslého cmaru
  • 1 lyžička dijónskej francúzskej horčice Kania
  • soľ Castello
  • mleté čierne korenie Kania
  • 20 ml olivového oleje Primadonna

 

Restovaný pstruh

  • 2 pstruhy dúhové
  • soľ Castello
  • mleté čierne korenie Kania
  • repkový olej Vita D'or
  • 1 lyžica masla Pilos

 

Príloha

  • 1 vanička listového šalátu mix
  • ½ cukety
  • 1 fenikel
  • 1 zväzok reďkoviek
  • 1 lyžička dijónskej francúzskej horčice Kania
  • šťava z 1 citróna
  • olivový olej Primadonna
  • soľ Castello
  • mleté čierne korenie Kania
  • 1 červená repa
  • 350 g varených zemiakov
  • repkový olej Vita D'or
  • 1 lyžica masla Pilos

POSTUP

POTREBUJEME

  • mixér

 

Omáčka

Vlašské orechy restujeme nasucho v panvici, kým nezačnú voňať. Všetky suroviny rozmixujeme na jemnú pastu.

 

Restovaný pstruh

Z umytých a osušených pstruhov pripravíme 4 filety s kožou, ktoré dôkladne očistíme od kostí.

 

Tip: Ako filetovať rybu nájdete v kategórii triky.

 

Filety na koži osolíme, na mäse aj okoreníme a opečieme v rozpálenej panvici s olejom na koži do chrumkava tak, aby mäso zostalo šťavnaté. Vypneme plameň, pridáme maslo, filety otočíme a necháme dôjsť.

 

Príloha

V miske zmiešame listový šalát, tenké plátky mladej cukety, na prúžky nakrájaný fenikel a reďkovky na kolieska. Z horčice, citrónovej šťavy, soli, korenia a olivového oleja pripravíme dresing, ktorým šalát prelejeme. Premiešame a navrch pridáme prúžky čerstvej červenej repy.

 

Zemiaky uvaríme v šupke. V rozpálenej panvici s repkovým olejom opečieme plátky zemiakov do chrumkava, osolíme a ku koncu pridáme maslo.

 

Servírovanie

Restovaného pstruha podávame s pripravenými zemiakmi, listovým šalátom so zeleninou a omáčkou podávanou v samostatnej miske. Nakoniec ozdobíme lístkami čerstvého petržlenu.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info