Pstruh s orechovo-špenátovou omáčkou
Omáčka
- 75 g vlašských orechov Alesto
- 50 g čerstvej petržlenovej vňate
- 50 g mladého špenátu
- 1 lyžica jogurtu Pilos (10 % tuku)
- 50 ml kyslého cmaru
- 1 lyžička dijónskej francúzskej horčice Kania
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Kania
- 20 ml olivového oleje Primadonna
Restovaný pstruh
- 2 pstruhy dúhové
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Kania
- repkový olej Vita D'or
- 1 lyžica masla Pilos
Príloha
- 1 vanička listového šalátu mix
- ½ cukety
- 1 fenikel
- 1 zväzok reďkoviek
- 1 lyžička dijónskej francúzskej horčice Kania
- šťava z 1 citróna
- olivový olej Primadonna
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Kania
- 1 červená repa
- 350 g varených zemiakov
- repkový olej Vita D'or
- 1 lyžica masla Pilos
POSTUP
POTREBUJEME
- mixér
Omáčka
Vlašské orechy restujeme nasucho v panvici, kým nezačnú voňať. Všetky suroviny rozmixujeme na jemnú pastu.
Restovaný pstruh
Z umytých a osušených pstruhov pripravíme 4 filety s kožou, ktoré dôkladne očistíme od kostí.
Tip: Ako filetovať rybu nájdete v kategórii triky.
Filety na koži osolíme, na mäse aj okoreníme a opečieme v rozpálenej panvici s olejom na koži do chrumkava tak, aby mäso zostalo šťavnaté. Vypneme plameň, pridáme maslo, filety otočíme a necháme dôjsť.
Príloha
V miske zmiešame listový šalát, tenké plátky mladej cukety, na prúžky nakrájaný fenikel a reďkovky na kolieska. Z horčice, citrónovej šťavy, soli, korenia a olivového oleja pripravíme dresing, ktorým šalát prelejeme. Premiešame a navrch pridáme prúžky čerstvej červenej repy.
Zemiaky uvaríme v šupke. V rozpálenej panvici s repkovým olejom opečieme plátky zemiakov do chrumkava, osolíme a ku koncu pridáme maslo.
Servírovanie
Restovaného pstruha podávame s pripravenými zemiakmi, listovým šalátom so zeleninou a omáčkou podávanou v samostatnej miske. Nakoniec ozdobíme lístkami čerstvého petržlenu.