2
48
Bravčové karé so syrovou krustou

Bravčové karé so syrovou krustou

50 min
4 porcie
  • 600 g plátkov bravčového karé bez kosti
  • 500 g zemiakov
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvý rozmarín
  • olivový olej Primadonna
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 100 g cherry paradajok
  • 1 malá svetlá bageta (z predchádzajúceho dňa)
  • 1 štipľavá paprička
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 50 g syra grana padano Lovilio
  • 1 lyžica masla Pilos
  • citrónová šťava podľa chuti
  • zelená časť z 2 lahôdkových cibuliek

Postup

Potrebujeme

  • sekací mixér
  • strúhadlo
  • plech na pečenie
  • papier na pečenie

Pečené zemiaky so cherry paradajkami

Očistené a umyté zemiaky nakrájame na tenké plátky. Preložíme ich do väčšej misy, osolíme, okoreníme, posypeme lístkami rozmarínu a pokvapkáme olivovým olejom. Pridáme 6 neočistených strúčikov cesnaku, ktoré sme zľahka rozpučili a premiešame. Zemiaky rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C približne 45 minút. 10 - 15 minút

pred koncom pridáme na plech umyté a osušené cherry paradajky rozdelené na polovice a pečieme ďalej.

Syrová posýpka

Z bagety odstránime kôrku a striedku nakrájame na malé kocky. Opečieme ich na rozohriatej panvici s olivovým olejom, nadrobno nasekanou štipľavou papričkou a 2 strúčikmi cesnaku dozlatista. Podľa potreby môžeme pridať olivový olej. Opečenú zmes stiahneme z ohňa, pridáme nahrubo nasekanú petržlenovú vňať, soľ, korenie a preložíme do sekacieho mixéra. Pridáme nastrúhaný syr grana padano a rozmixujeme najemno.

Bravčové karé

Plátky mäsa umyjeme, osušíme a pod potravinovou fóliou zľahka naklepeme. Okraje plátkov na 2 - 3 miestach narežeme (vďaka tomu si mäso udrží svoj tvar), ochutíme soľou a korením. Restujeme ich

na panvici s rozohriatym olivovým olejom. Keď je mäso z jednej strany opečené dozlatista, otočíme ho, stíšime plameň a na opečenú stranu pridáme posýpku. Na panvicu pridáme maslo a počkáme, kým sa rozpustí. Na záver pridáme na panvicu citrónovú šťavu a krátko povaríme.

Stiahneme z ohňa, prikryjeme alobalom a necháme pár minút odpočívať.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme najskôr pečené zemiaky so cherry paradajkami, na ne 2 plátky karé s krustou. Na záver posypeme nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    19. september 2020, 19:15

    Fantastický obed :) rýchly, jednoduchý a veľmi chutný.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    07. marec 2020, 12:00

    Vyborny recept

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať