Bravčové karé so syrovou krustou
- 600 g plátkov bravčového karé bez kosti
- 500 g zemiakov
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvý rozmarín
- olivový olej Primadonna
- 8 strúčikov cesnaku
- 100 g cherry paradajok
- 1 malá svetlá bageta (z predchádzajúceho dňa)
- 1 štipľavá paprička
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 50 g syra grana padano Lovilio
- 1 lyžica masla Pilos
- citrónová šťava podľa chuti
- zelená časť z 2 lahôdkových cibuliek
Postup
Potrebujeme
- sekací mixér
- strúhadlo
- plech na pečenie
- papier na pečenie
Pečené zemiaky so cherry paradajkami
Očistené a umyté zemiaky nakrájame na tenké plátky. Preložíme ich do väčšej misy, osolíme, okoreníme, posypeme lístkami rozmarínu a pokvapkáme olivovým olejom. Pridáme 6 neočistených strúčikov cesnaku, ktoré sme zľahka rozpučili a premiešame. Zemiaky rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C približne 45 minút. 10 - 15 minút
pred koncom pridáme na plech umyté a osušené cherry paradajky rozdelené na polovice a pečieme ďalej.
Syrová posýpka
Z bagety odstránime kôrku a striedku nakrájame na malé kocky. Opečieme ich na rozohriatej panvici s olivovým olejom, nadrobno nasekanou štipľavou papričkou a 2 strúčikmi cesnaku dozlatista. Podľa potreby môžeme pridať olivový olej. Opečenú zmes stiahneme z ohňa, pridáme nahrubo nasekanú petržlenovú vňať, soľ, korenie a preložíme do sekacieho mixéra. Pridáme nastrúhaný syr grana padano a rozmixujeme najemno.
Bravčové karé
Plátky mäsa umyjeme, osušíme a pod potravinovou fóliou zľahka naklepeme. Okraje plátkov na 2 - 3 miestach narežeme (vďaka tomu si mäso udrží svoj tvar), ochutíme soľou a korením. Restujeme ich
na panvici s rozohriatym olivovým olejom. Keď je mäso z jednej strany opečené dozlatista, otočíme ho, stíšime plameň a na opečenú stranu pridáme posýpku. Na panvicu pridáme maslo a počkáme, kým sa rozpustí. Na záver pridáme na panvicu citrónovú šťavu a krátko povaríme.
Stiahneme z ohňa, prikryjeme alobalom a necháme pár minút odpočívať.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme najskôr pečené zemiaky so cherry paradajkami, na ne 2 plátky karé s krustou. Na záver posypeme nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.