Bravčové kocky s kokosovým mliekom
- 2 lyžice bio kokosového oleja Vita D´or
- 100 g cibule
- 100 g zázvoru
- 6 strúčikov cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- 2 väčšie mrkvy
- 800 g bravčových kociek na guláš zo stehna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 500 ml bravčového vývaru
- 400 ml kokosového krému Freshona
- 300 g cukrovej kukurice Freshona
- 1 červená paprika
- lahôdková cibuľka
- 300 g basmati ryže Golden Sun
Postup
POTREBUJEME
- panvicu s pokrievkou
V rozohriatej panvici s 1 lyžicou kokosového oleja necháme speniť cibuľu a zázvor nakrájané na menšie kocky, cesnak na plátky a štipľavú papričku na kolieska. Pridáme mrkvu nakrájanú na kocky a osolené a okorenené bravčové kocky. Krátko orestujeme a potom podlejeme vývarom tak, aby bolo mäso mierne ponorené. Prilejeme kokosový krém a pod pokrievkou dusíme na miernom plameni domäkka. Chvíľu pred dokončením primiešame kukuricu.
Na druhej panvici s 1 lyžicou kokosového oleja orestujeme na kocky nakrájanú papriku, ktorú osolíme.
Basmati ryžu uvaríme podľa návodu na obale.
Servírovanie
Bravčové kocky podávame v miske alebo v hlbokom tanieri, dozdobené restovanou paprikou a nakrájanou lahôdkovou cibuľkou. Basmati ryžu servírujeme zvlášť v miske.