0
4
Bravčové líčka na víne

Bravčové líčka na víne

45 min
2 porcie

Bravčové líčka

  • 800 g bravčových líčok
  • soľ Castello
  • mleté čierne korenie Mikado
  • hladká múka Castello (na pomúčenie) 
  • rastlinný olej Promienna
  • 1 väčšia mrkva
  • 100 g zeleru
  • 100 g anglickej slaniny Pikok
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 50 g stopkového zeleru
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku Mikado
  • 250 mlsuchého červeného vína
  • 4 bobkové listy Mikado 
  • 5 guľôčok nového korenia Mikado
  • 5 guľôčok čierneho korenia Mikado
  • 500 mlsilného hovädzieho vývaru
  • 1 lyžica masla Pilos

Zelerové pyré

  • 1 lyžica masla Pilos
  • 2 cibule
  • 200 g zeleru
  • 200 ml kuracieho vývaru
  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33 % tuku)
  • 200 g prepasírovaných uvarených zemiakov

Na servírovanie

  • 100 g anglickej slaniny Pikok 
  • 100 g šampiňónov
  • 100 g stopkového zeleru
  • čerstvá petržlenová vňať

Na ozdobenie

  • crema di Balsamico Deluxe

POSTUP

POTREBUJEME

  • hrniec s pokrievkou vhodný do rúry alebo zapekaciu misu
  • metličku na šľahanie
  • tyčový mixér
  • lis na zemiaky

Bravčové líčka

Bravčové líčka okoreníme, osolíme a posypeme múkou. Opečieme ich v rozohriatom hrnci s olejom. Mäso vyberieme na tanier a na výpeku orestujeme mrkvu a zeler nakrájané na kocky. Po chvíli pridáme slaninu na pásiky a restujeme ďalej dozlatista. Potom pridáme cibuľu, cesnak a stonkový zeler nakrájané na väčšie kusy a paradajkový pretlak. Podlejeme vínom a ochutíme bobkovými listami, guľôčkami nového aj čierneho korenia. Vopred opečené bravčové líčka vložíme späť do hrnca a varíme.

Keď sa víno zredukuje, podlejeme vývarom (líčka nemusia byť zaliate úplne). Hrniec vložíme do rúry vyhriatej na 140 - 160 °C a dusíme pod pokrievkou približne 2 hodiny. Priebežne podlievame a kontrolujeme, či je mäso mäkké. Mäso môžeme dusiť aj pri nižšej teplote (120 – 130 °C) približne 4 hodiny, bude krehkejšie.

Mäkké líčka vyberieme z hrnca, omáčku precedíme a zeleninu zľahka popučíme, ale nepasírujeme ju. Omáčku zredukujeme na požadovanú hustotu a na záver primiešame maslo na zjemnenie. Necháme ešte raz prejsť varom.

Zelerové pyré

V hrnci na rozohriatom masle restujeme dosklovita najemno nakrájanú cibuľu. Potom pridáme zeler nakrájaný na kocky, osolíme, krátko opečieme a podlejeme vývarom. Dusíme asi 20 minút domäkka. Prilejeme smotanu, necháme prejsť varom a rozmixujeme. Na záver primiešame prepasírované zemiaky.

Servírovanie

Na rozpálenej panvici opečieme slaninu nakrájanú na pásiky a očistené a na štvrtiny nakrájané šampiňóny. Po chvíli pridáme stopkový zeler nakrájaný na väčšie kúsky a na záver nasekanú petržlenovú vňať. 

Bravčové líčka podávame so zelerovým pyré a opečenou slaninkou, šampiňónmi a stopkovým zelerom.

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info