Paradajkový pstruh so zázvorom
- 4 čerstvé pstruhy
- 1 lyžica nastrúhaného zázvoru
- 6 strúčikov cesnaku
- 3 lyžice olivového oleja Primadona
- 1 lyžica paradajkového pretlaku Mikado
- 1 lyžica mletej sladkej papriky Kania
- 1/2 lyžičky štipľavej papriky Mikado
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čerstvý koriander alebo petržlenová vňať
Potrebujeme
- strúhadlo
Kožu umytých a osušených pstruhov zľahka narežeme po oboch stranách na 2 – 3 miestach. Zázvor a cesnak očistíme, nastrúhame a zmiešame s olivovým olejom, paradajkovým pretlakom, sladkou a štipľavou mletou paprikou. Pstruhy potrieme pripravenou marinádou a marinujeme v chladničke aspoň 30 minút.
Pstruhy grilujeme niekoľko minút z každej strany. Pred servírovaním posypeme čerstvým koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.