Bravčové steaky s gorgonzolou a mandľami
- 1 kg bravčového karé vcelku
- 1 malý karfiol
- soľ Belbake
- olivový olej Primadonna
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
- 100 g šampiňónov
- 100 g hlivy ustricovej
- mleté čierne korenie Mikado
- 50 g masla Pilos
- 125 g mladého špenátu
- 200 g gorgonzoly Lovilio
- 1 hrsť celých mandlí Alesto
- šťava z 1 citróna
POSTUP
POTREBUJEME
- tĺčik na mäso
- grilovaciu panvicu
Karfiol rozoberieme na ružičky a krátko povaríme vo vriacej osolenej vode. Na rozohriatej panvici s trochou olivového oleja orestujeme na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme rozmarín a na menšie kúsky nakrájané huby. Ochutíme soľou a čiernym korením. Podľa potreby môžeme pridať trochu olivového oleja.
K dozlatista opečeným hubám pridáme oblanšírovnaný karfiol a premiešame. Tesne pred dokončením pridáme 25 g masla. Keď sa maslo rozpustí, pridáme umytý a osušený špenát, dochutíme soľou a čiernym korením, stiahneme z ohňa a zľahka premiešame.
Umyté, osušené a očistené bravčové karé nakrájame na hrubšie plátky. Osolíme, okoreníme a zľahka naklepeme. Mäso restujeme po oboch stranách na rozohriatej grilovacej panvici s trochou olivového oleja dozlatohneda. Na každý plátok mäsa pridáme plátok gorgonzoly a nasekané mandle. Na panvicu pridáme zvyšné maslo a mäso pokvapkáme šťavou z citróna. Mäso dáme zapiecť do rúry nastavenej na funkciu gril, pokým sa gorgonzola nerozpustí.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu restovaných húb s karfiolom. Na prílohu položíme plátok mäsa a prelejeme výpekom.