1
6
Pečené králičie stehno s cesnakom a hubami

Pečené králičie stehno s cesnakom a hubami

1 h 30 m
2 porcie

Suroviny

  • 2 mrkvy
  • ½ karfiolu
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 3 králičie stehná
  • 5 strúčikov cesnaku
  • čerstvý rozmarín
  • šťava z ½ citróna
  • 50 g oravskej slaniny Pikok
  • 50 g bielych šampiňónov
  • 50 g hlivy ustricovej
  • 50 g masla Pilos
  • 50 g mladého špenátu

Potrebujeme

  • zapekaciu misu

POSTUP

Očistenú mrkvu nakrájame na hrubšie kolieska. Karfiol rozoberieme na ružičky. Preložíme do zapekacej misy, polejeme olejom a ochutíme soľou a korením. Na zeleninu položíme králičie stehná, osolíme, okoreníme a posypeme na plátky nakrájaným cesnakom a natrhaným rozmarínom. Pokvapkáme olejom, šťavou z citróna, podlejeme vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C približne na 60 minút. Počas celej doby pečenia králika polievame vlastným výpekom. Ak je treba, prilejeme vodu.

Kým sa králičie stehná pečú, nakrájame slaninu na malé kocky, ktoré restujeme v panvici na oleji spolu s nasekaným cesnakom a očistenými a nakrájanými hubami. Osolíme, okoreníme a posypeme rozmarínom. Pridáme maslo a zmes premiešame. Pred dokončení pridáme mladý špenát.

Servírovanie

Pečené králičie stehno servírujeme s hubovou zmesou pokvapkané olejom.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať