Pečené králičie stehno s cesnakom a hubami
Suroviny
- 2 mrkvy
- ½ karfiolu
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 3 králičie stehná
- 5 strúčikov cesnaku
- čerstvý rozmarín
- šťava z ½ citróna
- 50 g oravskej slaniny Pikok
- 50 g bielych šampiňónov
- 50 g hlivy ustricovej
- 50 g masla Pilos
- 50 g mladého špenátu
Potrebujeme
- zapekaciu misu
POSTUP
Očistenú mrkvu nakrájame na hrubšie kolieska. Karfiol rozoberieme na ružičky. Preložíme do zapekacej misy, polejeme olejom a ochutíme soľou a korením. Na zeleninu položíme králičie stehná, osolíme, okoreníme a posypeme na plátky nakrájaným cesnakom a natrhaným rozmarínom. Pokvapkáme olejom, šťavou z citróna, podlejeme vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C približne na 60 minút. Počas celej doby pečenia králika polievame vlastným výpekom. Ak je treba, prilejeme vodu.
Kým sa králičie stehná pečú, nakrájame slaninu na malé kocky, ktoré restujeme v panvici na oleji spolu s nasekaným cesnakom a očistenými a nakrájanými hubami. Osolíme, okoreníme a posypeme rozmarínom. Pridáme maslo a zmes premiešame. Pred dokončení pridáme mladý špenát.
Servírovanie
Pečené králičie stehno servírujeme s hubovou zmesou pokvapkané olejom.