1
10
Bravčový steak s hubami, feniklom a špenátom

Bravčový steak s hubami, feniklom a špenátom

45 min
6 porcií
  • 1 kg bravčového karé vcelku
  • 2 fenikle
  • olivový olej Primadonna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 300 g húb (mix hlivy ustricovej, šitake, šampiňónov)
  • 200 g cherry paradajok
  • 5 cm zázvoru
  • 6 strúčikov cesnaku
  • čerstvý rozmarín
  • 50 g masla Pilos
  • 1 citrón
  • 100 g mladého špenátu

POSTUP

POTREBUJEME

  • potravinársku fóliu
  • tĺčik
  • grilovaciu panvicu

 

Fenikle zbavíme spodnej drevnatej časti a vonkajších listov. Nakrájame na hranolčeky. Umyté a osušené huby nakrájame na mesiačiky, cherry paradajky na polovice, očistený zázvor a cesnak nadrobno. Na rozohriatom oleji začneme najprv restovať fenikel. Osolíme ho a okoreníme. Postupne pridávame huby, paradajky, zázvor a cesnak. Podľa potreby ešte pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme. Po chvíli pridáme čerstvý rozmarín. Pred dokončením pridáme 20 g masla a šťavu z ½ citróna. Stiahneme z plameňa a opatrne vmiešame špenát. Očistené bravčové karé nakrájame na hrubšie plátky - steaky a pod fóliu jemne naklepeme. Ochutíme soľou a korením. Krátko restujeme na grilovacej panvici s rozpáleným olivovým olejom z oboch strán. Tesne pred dokončením na každý steak položíme plátok masla a pokvapkáme citrónovou šťavou.

 

Servírovanie

Na tanier naservírujeme restovaný zeleninu s hubami, steak a jemne pokvapkáme výpekom.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať