Rýchly koláč s ananásom a orechami
Korpus
- 2 vajíčka
- 160 g trstinového cukru Belbake
- 1 ananásový kompót Freshona
- šťava z 1 citróna
- 60 g najemno nasekaných vlašských orechov Alesto
- 60 g strúhaného kokosu Belbake
- 300 g polohrubej múky Belbake
- 2 lyžičky sódy bikarbóny
Krém
- 180 g zmäknutého masla Pilos
- 200 g práškového cukru Belbake
- 1 vanilkový struk Belbake
- 375 g nátierky z čerstvého syra Goldessa Classic
Ešte budeme potrebovať
- 60 g strúhaného kokosu Belbake
- 1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka Pilos uvareného na karamel
Postup
POTREBUJEME
- metličku
- mixér na smoothie
- plech na pečenie (22x35 cm)
- papier na pečenie
Korpus
Vajíčka s cukrom ručne metličkou premiešame. Ananásový kompót aj so šťavou nahrubo rozmixujeme a primiešame k vajíčkovej zmesi. Pridáme citrónovú šťavu a suché ingrediencie. Nemiešame dlho, aby cesto bolo nadýchané. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C približne 35 minút.
Tip: Pre ešte lepšiu chuť vymeňte vlašské orechy za pekanové.
Krém
Maslo s cukrom a zrniečkami vanilky vyšľaháme mixérom do peny. Ručne stierkou primiešame nátierku z čerstvého syra.
Koláč
Upečený a vychladnutý korpus rozrežeme na dva rovnaké pásy. Okraje zarovnáme a rezy naplníme krémom. Koláč potrieme krémom aj zvonka a okraje obsypeme kokosom. Necháme stuhnúť v chladničke.
Z odrezkov s trochou zvyšného krému vytvarujeme guľôčky, ktoré obalíme v kokose a dáme stuhnúť do chladničky. Stuhnutý koláč dozdobíme guľôčkami a ozdobne polejeme nahriatym skaramelizovaným sladeným kondenzovaným mliekom.
Podávame nakrájaný na rezy.
Tip: Koláč môžete dozdobiť domácou karamelovou polevou.