Ázijská polievka s hubami shimeji a pstruhom
- 1 veľká cibuľa
- 4 menšie strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 4 – 5 mrkiev
- 4 – 5 petržlenov
- 1 biela guľatá reďkovka
- ½ póru
- 600 g pstruha dúhového lososovitého
- 150 g húb shimeji
- 2 l teplého zeleninového vývaru
- 2 – 3 lyžice sójovej omáčky Vitasia
- 1 lyžica ryžového octu Vitasia
- cca 100 g rezancov chow mein Vitasia
- čerstvý koriander
- lahôdková cibuľka
Postup
POTREBUJEME
- sitko
Cibuľu nakrájame na tenké pásiky, cesnak na plátky a štipľavú papričku zbavenú semienok nadrobno. Opečieme ich vo väčšom hrnci na rozohriatom olivovom oleji. Základ zľahka osolíme a okoreníme. Mrkvu, petržlen, bielu reďkovku, pór nakrájame na tenké prúžky a pridáme ich restovať k základu. Podľa potreby prilejeme olivový olej. Ochutíme soľou a korením. Opekáme, kým zelenina trochu nezmäkne.
Z umytého a osušeného pstruha odstránime kožu. Nakrájame ho na menšie kúsky. Pridáme k opečenej zelenine a zľahka premiešame. Potom pridáme umyté huby shimeji a podlejeme teplým zeleninovým vývarom. Polievku dochutíme sójovou omáčkou a ryžovým octom. Varíme na miernom plameni približne 20 minút domäkka.
Medzitým uvaríme rezance podľa návodu na obale. Scedíme a necháme odkvapkať.
Servírovanie
Na dno misiek alebo hlbokých tanierov pridáme rezance, ktoré zalejeme polievkou. Dozdobíme nadrobno nasekaným koriandrom a lahôdkovou cibuľkou.