Zeleninová polievka s bielou fazuľou
Suroviny
- 2 lyžice repkového oleja Vita D’or
- ½ cibule
- ⅓ póru
- 2 stonky stonkového zeleru
- 2 mrkvy
- 2 strúčiky cesnaku
- ½ lyžičky soli Kania
- 2 lyžičky sušeného tymianu
- 1,5 l vývaru
- 2 bobkové listy Kania
- 480 g bielej fazule v konzerve Freshona
- 2 hrste mladého špenátu
- 70 g parmezánu Milbona
- 1 avokádo
Potrebujeme
stredne veľký hrniec
POSTUP
Na repkovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme nakrájaný pór, stonkový zeler, mrkvu, cesnak, soľ a tymian. Premiešame a restujeme ďalšie 3 minúty. Zalejeme vývarom, pridáme bobkový list a varíme cca 25 – 30 minút. Potom pridáme scedenú fazuľu z konzervy, mladý špenát a nastrúhaný parmezán. Varíme ďalšie 3 minúty.
Servírovanie
Zeleninovú polievku s bielou fazuľou podávame s nakrájaným avokádom.