0
12
Burger s domácou majonézou a chipsami

Burger s domácou majonézou a chipsami

2 h 15 m
4 porcie

Domáce žemle

  • 17 g droždia
  • 35 g kryštálového cukru Castello    
  • 250 ml    plnotučného mlieka Pilos (3,5%)
  • 250 g hladkej múky Castello
  • 250 g polohrubej múky Castello
  • 3 vajíčka
  • 14 g soli Castello
  • 65 g masla Pilos

Zemiakové chipsy

  • 400 g zemiakov
  • rastlinný olej Vita D´or
  • morská soľ v mlynčeku Kania

Burgre

  • 100 g červenej cibule
  • 10 g kryštálového cukru Castello
  • horčicová majonéza (4 žĺtky, 1 lyžica hrubozrnnej horčice, 1 lyžica dijonskej horčice, soľ, korenie, citrónová šťava, 500 ml oleja) 
  • čili majonéza (4 žĺtky, šťava z 1 citróna, 500 ml oleja, soľ, korenie, čili pasta) 
  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvý špenát
  • 3 – 4 korenené uhorky Cornichons Freshona
  • 4 plátky syra Cheddar Mature Valley Spire
  • ľadový šalát
  • 2 paradajky
  • 4 plátky anglickej slaniny Pikok

Zeleninové crudité

  • papriky
  • stonkový zeler 
  • mrkva
  • uhorky
  • reďkovky

POSTUP

POTREBUJEME

  • plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • grilovaciu panvicu
  • špajdle na burgre 

Domáce žemle

Droždie rozmiešame s trochou cukru, prilejeme trochu vlažného mlieka, počkáme, kým sa droždie rozpustí, zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť kvások. 

Z hladkej a polohrubej múky, 2 vajíčok, zvyšného cukru, soli, kvásku, masla a zvyšného mlieka vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem.

Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú plochu, prehnetieme a rozdelíme na kúsky vážiace 40 g, z ktorých vytvarujeme bochníky. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme utierkou a opäť necháme kysnúť, kým nezdvojnásobia svoj objem. 

Nakysnuté bochníky zľahka stlačíme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posolíme. Pečieme dozlatista v rúre vyhriatej na 190 °C. Upečené žemle necháme vychladnúť, až potom rozkrajujeme. 

Zemiakové chipsy

Zemiaky v šupke nakrájame škrabkou na tenké plátky, ktoré pomaly smažíme v rozohriatom oleji dozlatista. 

Burgre

Červenú cibuľu nakrájame na prúžky, orestujeme na rozohriatom oleji alebo masle, posypeme cukrom a necháme skaramelizovať. 

Horčicovú majonézu pripravíme zmiešaním žĺtkov s oboma horčicami, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a za stáleho šľahania postupne prilievame olej, kým vznikne jemná majonéza. 

Čili majonézu pripravíme zmiešaním žĺtkov s citrónovou šťavou a za stáleho miešania prilievame olej, kým sa vytvorí hladká majonéza. Osolíme, okoreníme, pridáme čili pastu a dôkladne premiešame, aby sa chute spojili. 

Z mletého mäsa pripravíme mokrými rukami malé placky, ktoré osolíme, okoreníme a grilujeme na rozpálenej panvici z oboch strán, aby bolo mäso ideálne prepečené. 

Polovicu spodných častí žemieľ potrieme horčicovou majonézou, na ňu položíme špenátové listy a plátky uhoriek. Pridáme opečené mäso, karamelizovanú cibuľku, plátok syra a prikryjeme vrchnými časťami žemieľ, tiež potretými horčicovou majonézou. Spojíme špajdľami.

Druhú polovicu spodných častí žemieľ potrieme čili majonézou, na ktorú položíme listy ľadového šalátu a plátky paradajok. Pridáme mäso, dochrumkava opečenú slaninku, priklopíme vrchnými časťami žemieľ potretými čili majonézou a spojíme špajdľami.

Servírovanie

Miniburgre podávame so zemiakovými chipsami a zeleninovým crudité – zeleninou nakrájanou na hranolčeky.

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info