Baklažánové roládky s fetou a salámou
- 1 veľký zrelý baklažán
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Luccese
- 1 syr balkánskeho typu Pilos
- 1/2 červenej papriky (alebo 1 čili paprička)
- 1 strúčik cesnaku
- 50 g labužníckej salámy Dulano
- čerstvý tymian
- 1 strúčik cesnaku
Príprava
Baklažán umyjeme a osušíme. Pozdĺžne ho nakrájame na tenké plátky, posypeme soľou a necháme odstáť (soľ vytiahne z baklažánu horkosť). Potom plátky baklažánu opatrne osušíme papierovou utierkou a opečieme na grilovacej panvici na troche olivového oleja.
Syr roztlačíme vidličkou, pridáme 1-2 lyžičky olivového oleja, nadrobno nasekanú červenú papriku, roztlačený strúčik cesnaku a salámu nakrájanú na malé kocky. Dôkladne premiešame. Potom pridáme 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate a lyžicu nasekaného tymianu. Nakoniec ochutíme soľou a čiernym mletým korením.
Na vychladnuté plátky baklažánu natrieme náplň, zvinieme do tvaru roládky a spojíme špáradlom. Pred podávaním dobre vychladíme v chladničke.