Cestoviny so špenátovým pestom
- 500 g cestovín fusilli Combino
- 125 g čerstvého špenátu
- 1 strúčik cesnaku
- 50 g strúhaného syra Grana Padano Lovilio
- 50 g vlašských orechov Alesto Fine
- 100 ml olivového oleja Biotrend
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 lyžica citrónovej šťavy
Postup:
Cestoviny uvaríme "al dente " v osolenej vriacej vode.
Do sekacieho mixéra vložíme špenát, strúčik cesnaku, strúhaný syr Grana Padano a vlašské orechy. Všetko spolu rozmixujeme. Postupne pridávame olivový olej, až kým nevznikne husté, ale šťavnaté pesto. Ochutíme morskou soľou, čiernym mletým korením a citrónovou šťavou.
Uvarené cestoviny scedíme, zmiešame so špenátovým pestom a dôkladne zmiešame, aby sa všetky cestoviny obalili do pesta.
Servírovanie
Cestoviny naservírujeme na tanier. Môžeme podávať ozdobené lístkami čerstvého špenátu a nasekanými vlašskými orechmi.