5
25
Cheesecake s tvarohom a ovocím

Cheesecake s tvarohom a ovocím

12 h 0 m
10 porcií

Korpus

  • 350 g maslových sušienok Sondey
  • 150 g zmäknutého masla Pilos

Citrónový krém

  • 65 g masla Pilos
  • 2 vajíčka
  • 1 žĺtok
  • 120 g kryštálového cukru Belbake
  • šťava a kôra z 3 citrónov

Tvarohový krém

  • 300 g bielej čokolády Fin Carré
  • 600 g jemného tvarohu Pilos
  • 350 g kyslej smotany Pilos (18%)
  • 4 vajíčka

Omáčka

  • 150 g bobuľového ovocia (napr. černice)
  • 20 g práškového cukru Belbake

Na ozdobenie:

  • 150 g bobuľového ovocia (napr. černice)
  • 120 g bielej čokolády Fin Carré

Postup

  • sekací mixér
  • kuchynský robot s nadstavcom lopatka
  • formu na pečenie (20 x 20 cm)
  • papier na pečenie
  • ohňovzdornú misku
  • metličku na šľahanie
  • strúhadlo
  • sitko
  • cukrárske vrecko

Korpus

Najemno zomleté sušienky zmiešame s maslom. Zmes nanesieme na dno plechu vystlaného papierom na pečenie a utlačíme. Korpus predpečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 10 minút.

Citrónový krém

Maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vajcia s cukrom ručne metličkou vyšľaháme a primiešame k maslu. Pridáme citrónovú šťavu a kôru. Varíme pozvoľna nad parou približne 8 minút, kým zmes mierne nezhustne. Dávame pozor, aby sa vajíčka nezrazili. Krém precedíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Potom ho prenesieme do cukrárskeho vrecka a odložíme do chladničky.

Tvarohový krém

Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a rozpustíme nad parou. Tvaroh rozmiešame, pridáme kyslú smotanu a miešame, kým sa spoja. Potom primiešame po jednom vajíčka (nešľaháme). Pridáme vlažnú rozpustenú čokoládu a spojíme. Krém nalejeme na vychladnutý korpus. Navrch v pásoch nanesieme citrónový krém a nožom vytvoríme mramorovanie. Pečieme pri 120 °C približne 1 hodinu. Necháme ho úplne vychladnúť. Potom ho odložíme do chladničky do druhého dňa.

Omáčka

Ovocie rozmixujeme dohladka s trochou práškového cukru.

Servírovanie

Cheesecake krájame horúcim nožom na rezy, ktoré dozdobíme bobuľovým ovocím, rozpustenou bielou čokoládou a omáčkou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    13. január 2019, 14:55

    Cheesecake vyšiel na jednotku. Robila som presne podla Veroniky z videa, akurat som dlhsie miesala nad parou citr.krem , cca 2 min. Chutny kolacik....

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. júl 2017, 00:50

    Cheesscakov je veľa druhov,názov môže byť aj tvarohový aj syrovy v preklade.no moja skúsenosť mi nedá,keď tak piecť vo vodnom kúpeli,alebo rozhodne znížiť radikálne teplotu,inak to je klasický tvarohový so sušienkami.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    04. jún 2017, 03:34

    robila som ten kolac. nic mi nestuhlo a neupieklo sa! otras

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    24. máj 2017, 12:06

    veľmi pekné

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. máj 2017, 17:17

    Tvarohový koláčik s tvarohom a ovocím...keď to je tvarohový koláčik, tak načo tam ešte pridávať ďalší tvaroh...?...srandovný nadpis...:-)

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      21. máj 2017, 12:17

      Cheesecake nie je tvarohový koláčik ... cheesecake sa robí z krémového syra typu Philadelphia a nie tvarohu ... asi preto ten názov

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať