Citrónový cheesecake
KORPUS
- 300 g maslových sušienok Sondey
- 125 g masla Pilos
KRÉM
- 300 g bielej čokolády Fin Carré
- 200 g jemného tvarohu Pilos
- 200 g nátierky z čerstvého syra Goldessa classic
- 300 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- šťava z 2 citrónov
NA OZDOBENIE
- 300 g jahôd
Postup
Potrebujeme
- sekací mixér
- teplovzdornú misku
- šľahací mixér
Sušienky rozomelieme najemno. Maslo necháme rozpustiť nad parou a zmiešame so sušienkami. Takto pripravenú zmes nasypeme na dno pohárikov. ⅔ jahôd očistíme, nakrájame na polovice a uložíme na sušienky reznou stranou k stene pohárika.
Čokoládu nalámeme a necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli. Medzitým tvaroh, nátierku a smotanu vyšľaháme do polotuha. Prilejeme citrónovú šťavu, vlažnú čokoládu a došľaháme. Krém opatrne navrstvíme do pohárikov tak, aby jahody zostali viditeľné, môžeme použiť aj cukrárske vrecko. Zvyšné jahody ozdobne uložíme na krém.