Extra čokoládová roláda z palaciniek s orechmi
Suroviny
Palacinkové cesto
- 20 g kryštálového cukru Belbake
- štipka soli Kania
- 100 g hladkej múky Belbake
- 15 g kakaa Belbake
- 3 vajcia
- 250 ml mlieka Pilos
- 30 ml rastlinného oleja Vita D´or (na opekanie)
Náplň
- 500 g mascarpone Milbona
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 200 g lieskovoorieškovo-kakaovej nátierky Choco Nussa
Ešte budeme potrebovať
- 100 g lieskových orechov Alesto
Poleva
- 200 g horkej čokolády Fin Carré (75 %)
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 100 ml mlieka Pilos
Servírovanie
- 50 g lieskových orechov Alesto
Potrebujeme
panvicu, kuchynský robot s nadstavcom metlička
Postup
Palacinkové cesto
V mise zmiešame cukor, štipku soli, múku kakao, vajcia a mlieko. Na rozohriatej panvici s olejom opečieme palacinky z oboch strán.
Náplň
V robote vymiešame mascarpone, smotanu na šľahanie a lieskovoorieškovo-kakaovú nátierku dotuha.
Poleva
Horkú čokoládu roztopíme so smotanou na šľahanie a mliekom. Prihodíme nasekané lieskové orechy a premiešame. Hotové palacinky rozložíme na pracovnú plochu do štvorca, tak aby sa prekrývali. Potrieme ich vrstvou náplne a posypeme lieskovými orechmi. Okraje palaciniek zahneme a roládu zrolujeme. Necháme ju stuhnúť v chladničke. Na záver ju polejeme polevou, nakrájame na kúsky a podávame.