Čokoládovo-mrkvové muffiny z ovsených vločiek
Suroviny
- 180 g ovsených vločiek Crownfield
- 100 g kryštálového cukru Belbake
- 1 lyžička soli Belbake
- 10 g kypriaceho prášku do pečiva
- 1 lyžica mletej škorice Kania
- 30 g kakaa Belbake
- 2 vajcia
- 5 lyžíc olivového oleja Primadonna
- 125 ml kokosového mlieka
- 1 lyžica octu
- 200 g očistenej nastrúhanej mrkvy
- 50 g horkej čokolády Fin Carré
Servírovanie
- šľahačka Deluxe Pilos (40 %)
Potrebujeme
sekací mixér, metličku, strúhadlo, papierové košíčky / muffinové formičky / plech na muffiny
POSTUP
V mixéri zmiešame ovsené vločky, cukor, soľ, kypriaci prášok, škoricu, kakao a rozmixujeme najemno.
Vajcia, olej, kokosové mlieko a ocot zmiešame metličkou v hlbšej mise. Po dvoch častiach zapracujeme aj sypkú rozmixovanú zmes. Nakoniec primiešame nastrúhanú mrkvu. Muffinové košíčky naplníme do 2/3 cestom.
Tip: Ak použijeme plech na muffiny, otvory vopred vymažeme olejom a vysypeme múkou.
Do stredu vtlačíme kúsky nasekanej čokolády a na vrchu ich zľahka zmiešame s cestom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 25 - 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke.
Servírovanie
Mrkvovo-čokoládové muffiny dozdobíme šľahačkou alebo syrovým krémom, či polevou.