0
0
Čokoládový Éclair

Čokoládový Éclair

2 h 30 m
12 porcií

Suroviny


Cesto

  • 110 g masla Pilos
  • 120 ml mlieka Pilos
  • 120 ml vody
  • štipka soli Kania
  • 20 g kryštálového cukru Belbake
  • 180 g hladkej múky Belbake
  • 5 vajec


Ešte budeme potrebovať

  • 60 g práškového cukru Belbake


Krém

  • 200 g horkej čokolády Fin Carré
  • 450 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
  • 500 g mascarpone Milbona
  • 400 g lieskovoorieškovo-kakaovej nátierky Choco Nussa


Poleva

  • 150 g horkej čokolády Fin Carré
  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
  • 30 g masla Pilos


Servírovanie

  • 150 g lieskových orechov Alesto

Potrebujeme

kuchynský robot s nadstavcom lopatka, cukrárske vrecko s ozdobnou zúbkovanou špičkou, plech, papier na pečenie


Postup

Cesto

V hrnci roztopíme maslo v mlieku a vo vode. Pridáme štipku soli a cukor. Zohrievame, kým sa maslo rozpustí. Keď zmes zovrie a maslo je úplne roztopené, prisypeme múku. Premiešame, aby v ceste neostali hrudky a za stáleho miešania cesto odpaľujeme približne 2 minúty. Hotové cesto prenesieme do robota s nadstavcom lopatka a miešame do vychladnutia. Postupne pridávame vajcia. Cesto prenesieme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou zúbkovanou špičkou. Plech vystelieme papierom na pečenie a cesto nanesieme do tvaru veľkého éclairu. Pred pečením posypeme práškovým cukrom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 – 30 minút. Rúru počas pečenia neotvárame, aby cesto nespľaslo.  

Tip: Niektoré rúry pečú slabšie, preto v tomto prípadne zvýšime teplotu na 190 °C alebo predĺžime čas pečenia o cca 10 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť.


Krém

Nalámanú čokoládu roztopíme s 200 ml smotany na šľahanie vo vodnom kúpeli. Prelejeme do misky, aby vychladla. 250 ml smotany na šľahanie vyšľaháme s mascarpone dopolotuha. Prilejeme vlažnú čokoládu a rýchlo zašľaháme. Preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou zúbkovanou špičkou. Lieskovoorieškovo-kakaovú nátierku prelejeme do cukrárskeho vrecka bez špičky.


Poleva

Čokoládu roztopíme so smotanou na šľahanie a maslom vo vodnom kúpeli. Prenesieme ju do cukrárskeho vrecka bez špičky. Éclair pozdĺžne rozrežeme a krém nanesieme ozdobne po obvode dezertu. Pokračujeme uprostred a následne po celom povrchu prelejeme lieskovoorieškovo-kakaovou nátierkou. Prikryjeme vrchnou vrstvou a prelejeme polevou. Posypeme lieskovými orechmi a pred podávaním vložíme do chladničky na pár hodín, aby náplň aj poleva stuhli.


Servírovanie

Éclair nakrájame na rezy a podávame.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať