Palacinková torta
Cesto
- 300 g hladkej múky Belbake
- 600 ml mlieka Pilos
- 100 g ricotty Italiamo
- štipka soli Belbake
- 1 lyžica práškového cukru Belbake
- 3 vajíčka
- rastlinný olej Promienna (na pečenie palaciniek)
Plnka
- 400 g ricotty Italiamo
- práškový cukor Belbake
- malinový džem Maribel
- čerstvé drobné ovocie (jahody, maliny, čučoriedky)
Na ozdobenie
- práškový cukor na posypanie
- čerstvé drobné ovocie (jahody, maliny, čučoriedky)
POSTUP
POTREBUJEME
- metličku na šľahanie
- panvice dvoch veľkostí
- šľahací mixér
- sitko
Palacinky
Vo väčšej miske metličkou poriadne vymiešame múku s 300 ml mlieka do hladka. Potom prilejeme zvyšné mlieko. Primiešame ricottu, štipku soli, cukor, vajíčka a vymiešame hladké cesto. Na rozpálenej panvici s kvapkou oleja pečieme tenké palacinky v dvoch veľkostiach. Necháme vychladnúť.
Palacinková torta
Palacinky natierame striedavo malinovým džemom a ricottou zmiešanou s cukrom. Môžeme pridať aj drobné ovocie. Ukladáme na seba najprv väčšie palacinky, potom menšie, aby vznikla poschodová torta. Na záver posypeme cukrom a dozdobíme drobným ovocím. Necháme stuhnúť v chladničke 30-60 minút.
Tip: postup, ako pripraviť palacinkové cesto, nájdete v sekcii sladké rady.