25
77
Medový krémeš

Medový krémeš

2 h 0 m
20 porcií

Medové pláty

  • 300 g hladkej múky Belbake (00 špeciál)
  • 100 g práškového cukru Belbake
  • 50 g masla Pilos
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 20 ml tuzemáku Alliance
  • 2 vajíčka
  • 30 g medu

Snehový pudingový krém

  • 1 l mlieka Pilos
  • 100 g Zlatého klasu
  • 5 vajíčok
  • 200 g kryštálového cukru Belbake
  • štipka soli Belbake

Ešte budeme potrebovať

  • 1 l smotany na šľahanie (33%)
  • 30 g práškového cukru Belbake
  • práškový cukor Belbake (na ozdobenie krémeša)
  • hladkú múku Belbake (na posypanie papiera na pečenie)

POSTUP

POTREBUJEME

  • robot s nadstavcom lopatka a metlička
  • potravinovú fóliu
  • valček
  • papier na pečenie
  • cukrársky ráfik s rozmermi cca 30 x 20 cm
  • veľký plech na pečenie
  • silikónovú stierku

Čas tuhnutia: min. 3 hodiny, ideálne cez noc

Medové pláty

Všetky ingrediencie dáme do robota s nadstavcom lopatka a vymiesime kompaktné cesto, ktoré zabalené necháme v chladničke aspoň hodinu odpočinúť. Potom ho rozdelíme na dve polovice a rozvaľkáme na pomúčenom papieri na pečenie na tenko do tvaru obdĺžnika. Vyrežeme obdĺžnik s rozmermi 30 x 20 cm. Preložíme na plech a pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C približne 10 minút. Dávame pozor, aby sa cesto nepripieklo. Rovnakým spôsobom upečieme aj druhý plát.

Snehový pudingový krém

Mlieko necháme zovrieť v hrnci. Medzitým Zlatý klas vymiešame s vaječnými žĺtkami dohladka. Primiešame polovicu cukru. Bielky šľaháme so štipkou soli a zvyšným cukrom. Do vaječnej zmesi prilejeme trochu horúceho mlieka a premiešame. Následne zmes vlejeme naspäť do hrnca so zvyšným mliekom a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Horúci puding prilejeme k šľahajúcim sa bielkam. Krém rovnomerne nanesieme na upečený plát a dáme stuhnúť do chladničky.

Medový krémeš

Smotanu spolu s práškovým cukrom vyšľaháme dotuha. Šľahačku nanesieme na stuhnutý pudingový krém. Povrch uhladíme a prikryjeme druhým plátom cesta. Necháme v chladničke zmäknúť ideálne počas noci. Na záver krémeš vyrežeme z formy a posypeme práškovým cukrom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    07. február 2024, 16:25

    Krém sa mi roztielok som použila 114g pudingu a i tak sa mi roztiekol a som si myslela ze krém bude lepší je to obyčajný puding

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. júl 2023, 07:58

    Dobrý deň, keď som piekla tento krémeš prvýkrát, krém sa roztiekol, ale chyba bola vo mne, pretože som nešla podľa receptu (tuhol krátko). Odvtedy som ho piekla viackrát presne podľa vášho návodu a vyšiel fantasticky! Moja rodina ho miluje 👍

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      19. júl 2023, 11:25

      Dobrý deň, ďakujeme veľmi pekne a tešíme sa, že recept vyšiel presne podľa Vašich predstáv. 😇

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. marec 2023, 12:31

    Dobrý deň Ďakujem vám za tento recept,vydaril sa úplne ukážkovo! Išla som presne podľa postupu a nerozumiem kde mohla nastať chýba u tých gazdiniek, ktoré píšu že sa im roztekal krém . Síce dám nabudúce málinko menej cukru, lebo sa mi zdal na mňa dosť sladký a určite dám aj menej šľahačky, lebo aj tej tam je na môj vkus dosť. Ale každopádne iný krémeš ani nebudem robievať!

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      17. marec 2023, 07:55

      Dobrý deň, veľmi sa tešíme, že Vám recept vyšiel presne podľa návodu. 😍 Veríme, že chutil aj doma celej rodine. 😇

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. január 2023, 17:21

    Riedky krém? V recepte je uvedené 100g Zlatého klasu, nie jedno balenie!!!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. január 2023, 12:10

    Na krém:1l mlieka,3 žĺtky,3lyzice hladkej múky,2zlate klasy uvaríme puding, vymiešame 1palmarin 20dkg práškového cukru a postupne pridávame puding,dáme na cesto,potom šľahačku, druhý plát a je to výborné

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      24. apríl 2024, 13:52

      Palmarin??

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať