Medový krémeš
Medové pláty
- 300 g hladkej múky Belbake (00 špeciál)
- 100 g práškového cukru Belbake
- 50 g masla Pilos
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 20 ml tuzemáku Alliance
- 2 vajíčka
- 30 g medu
Snehový pudingový krém
- 1 l mlieka Pilos
- 100 g Zlatého klasu
- 5 vajíčok
- 200 g kryštálového cukru Belbake
- štipka soli Belbake
Ešte budeme potrebovať
- 1 l smotany na šľahanie (33%)
- 30 g práškového cukru Belbake
- práškový cukor Belbake (na ozdobenie krémeša)
- hladkú múku Belbake (na posypanie papiera na pečenie)
POSTUP
POTREBUJEME
- robot s nadstavcom lopatka a metlička
- potravinovú fóliu
- valček
- papier na pečenie
- cukrársky ráfik s rozmermi cca 30 x 20 cm
- veľký plech na pečenie
- silikónovú stierku
Čas tuhnutia: min. 3 hodiny, ideálne cez noc
Medové pláty
Všetky ingrediencie dáme do robota s nadstavcom lopatka a vymiesime kompaktné cesto, ktoré zabalené necháme v chladničke aspoň hodinu odpočinúť. Potom ho rozdelíme na dve polovice a rozvaľkáme na pomúčenom papieri na pečenie na tenko do tvaru obdĺžnika. Vyrežeme obdĺžnik s rozmermi 30 x 20 cm. Preložíme na plech a pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C približne 10 minút. Dávame pozor, aby sa cesto nepripieklo. Rovnakým spôsobom upečieme aj druhý plát.
Snehový pudingový krém
Mlieko necháme zovrieť v hrnci. Medzitým Zlatý klas vymiešame s vaječnými žĺtkami dohladka. Primiešame polovicu cukru. Bielky šľaháme so štipkou soli a zvyšným cukrom. Do vaječnej zmesi prilejeme trochu horúceho mlieka a premiešame. Následne zmes vlejeme naspäť do hrnca so zvyšným mliekom a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Horúci puding prilejeme k šľahajúcim sa bielkam. Krém rovnomerne nanesieme na upečený plát a dáme stuhnúť do chladničky.
Medový krémeš
Smotanu spolu s práškovým cukrom vyšľaháme dotuha. Šľahačku nanesieme na stuhnutý pudingový krém. Povrch uhladíme a prikryjeme druhým plátom cesta. Necháme v chladničke zmäknúť ideálne počas noci. Na záver krémeš vyrežeme z formy a posypeme práškovým cukrom.