19
42
Medový krémeš

Medový krémeš

2 h 0 m
20 porcií

Medové pláty

  • 300 g hladkej múky Castello (00 špeciál)
  • 100 g práškového cukru Castello
  • 50 g masla Pilos
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 20 ml tuzemáku Alliance
  • 2 vajíčka
  • 30 g medu

Snehový pudingový krém

  • 1 l mlieka Pilos
  • 100 g Zlatého klasu
  • 5 vajíčok
  • 200 g kryštálového cukru Castello
  • štipka soli Castello

Ešte budeme potrebovať

  • 1 l smotany na šľahanie (33%)
  • 30 g práškového cukru Castello
  • práškový cukor Castello (na ozdobenie krémeša)
  • hladkú múku Castello (na posypanie papiera na pečenie)

POSTUP

POTREBUJEME

  • robot s nadstavcom lopatka a metlička
  • potravinovú fóliu
  • valček
  • papier na pečenie
  • cukrársky ráfik s rozmermi cca 30 x 20 cm
  • veľký plech na pečenie
  • silikónovú stierku

Čas tuhnutia: min. 3 hodiny, ideálne cez noc

Medové pláty

Všetky ingrediencie dáme do robota s nadstavcom lopatka a vymiesime kompaktné cesto, ktoré zabalené necháme v chladničke aspoň hodinu odpočinúť. Potom ho rozdelíme na dve polovice a rozvaľkáme na pomúčenom papieri na pečenie na tenko do tvaru obdĺžnika. Vyrežeme obdĺžnik s rozmermi 30 x 20 cm. Preložíme na plech a pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C približne 10 minút. Dávame pozor, aby sa cesto nepripieklo. Rovnakým spôsobom upečieme aj druhý plát.

Snehový pudingový krém

Mlieko necháme zovrieť v hrnci. Medzitým Zlatý klas vymiešame s vaječnými žĺtkami dohladka. Primiešame polovicu cukru. Bielky šľaháme so štipkou soli a zvyšným cukrom. Do vaječnej zmesi prilejeme trochu horúceho mlieka a premiešame. Následne zmes vlejeme naspäť do hrnca so zvyšným mliekom a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Horúci puding prilejeme k šľahajúcim sa bielkam. Krém rovnomerne nanesieme na upečený plát a dáme stuhnúť do chladničky.

Medový krémeš

Smotanu spolu s práškovým cukrom vyšľaháme dotuha. Šľahačku nanesieme na stuhnutý pudingový krém. Povrch uhladíme a prikryjeme druhým plátom cesta. Necháme v chladničke zmäknúť ideálne počas noci. Na záver krémeš vyrežeme z formy a posypeme práškovým cukrom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    25. apríl 2022, 12:04

    Aj ja som trošku sklamaná z konzustencie krému :( v chladničke pekne stuhol, no akonáhle som začala ráno krájať. Tiekol ako voda…. Užcien, čo oprqvím nabudúce… no každý kto sa s chuťou pustí do tohto receptu ostane sklamaný :/ trebalo by pridať zlatý klas, aspoň o dva kusy naviac. Ale chuťovo je vynikajúci- až na ten tvar :/

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. apríl 2022, 09:23

    Naozaj treba zmeniť pomer zlatý klas a mlieko , lebo to tečie a pridať namiesto 1 stamperlika aspoň 2 :) inak mega chutný

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. marec 2022, 07:49

    Odporúčam: 700ml. mlieka a 3x. zlaté klasy je to postačujúce a nebude sa vám krém roztekať už som tento recept viac krát takto robila.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. december 2021, 00:23

    Hrozný recept, úplne sa roztiekol, pudingovy krém vôbec nedrží. Len škoda, že keď som si prečítala komentáre bolo už neskoro 😞

    Odpovedať
  • S
    Simona
    24. október 2021, 09:45

    Nato ako ste medialne znamy by človek čakal kvalitny recept. Tento je však presny opak. Aj napriek tomu, že sme preistotu pridali stužovač krem vytiekol. Ak planujete zverejňivat recepty, dajte si zaležat na ich spravnosti

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať