Kornútky s domácou zmrzlinou
Suroviny
Zmrzlina
- 250 g šľahačky Deluxe Pilos (40 %)
- 250 g mascarpone Lovilio
- 1 konzerva (400 ml) plnotučného kokosového mlieka Freshona (tuhá časť)
- 1 konzerva (397 g) sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
- 100 g strúhaného kokosu Belbake
Kornútky
- 2 chladené lístkové cestá Chef Select & You
- 1 vajíčko
- štipka soli Belbake
Poleva
- 200 g horkej čokolády Fin Carré
- 250 g šľahačky Deluxe Pilos (40 %)
Ozdoba
- 50 g strúhaného kokosu Belbake
Čas pečenia: 15 minút
Čas mrazenia: cez noc (cca 12 hodín)
Potrebujeme
robot s nadstavcom metlička, misku s vekom vhodnú do mrazničky, papier na pečenie, alobal, štetec na potieranie, pravítko, plech na pečenie, malý kastról, naberačku na zmrzlinu
POSTUP
Zmrzlina (pripravujeme deň vopred)
Šľahačku, mascarpone a tuhú časť kokosového mlieka spolu vyšľaháme v robote do tuha.
Tip: Zmrzlina sa správne vyšľahá len vtedy, keď budú všetky suroviny vychladené.
Do vyšľahaného krému pridáme sladené kondenzované mlieko, prisypeme strúhaný kokos a krátko premiešame. Pripravený zmrzlinový základ prelejeme do uzatvárateľnej misky vhodnej do mrazničky a necháme zamraziť.
Kornútky
Z papiera na pečenie vytvarujeme kornúty, ktoré obalíme alobalom. Lístkové cesto rozprestrieme a pomocou pravítka a noža ho po dlhšej strane rozdelíme na 3 cm široké pásy. Na výrobu jedného kornútka použijeme dva pásy cesta. Opatrne ich navíjame na pripravené kornúty z alobalu. Kornútky potrieme z každej strany vajíčkom rozmiešaným so štipkou soli a uložíme spojmi nadol na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 – 20 minút dozlatista.
Tip: Kornútky je možné dozlatista upiecť aj na grilovacej tácke pod zatvoreným grilom.
Poleva
V kastróle zohrejeme šľahačku. Horúcu, nie však vriacu, ju nalejeme do misky na nalámanú čokoládu a vzniknutú polevu vymiešame dohladka.
Servírovanie
Vychladnuté kornútky stiahneme z alobalových foriem, naplníme zmrzlinou, namočíme alebo polejeme čokoládovou polevou a ešte kým čokoláda nestuhla, posypeme strúhaným kokosom.