0
2
Kornútky s domácou zmrzlinou

Kornútky s domácou zmrzlinou

30 min
6 porcií

Suroviny

Zmrzlina

  • 250 g šľahačky Deluxe Pilos (40 %)
  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 1 konzerva (400 ml) plnotučného kokosového mlieka Freshona (tuhá časť)
  • 1 konzerva (397 g) sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
  • 100 g strúhaného kokosu Belbake


Kornútky

  • 2 chladené lístkové cestá Chef Select & You
  • 1 vajíčko
  • štipka soli Castello


Poleva

  • 200 g horkej čokolády Fin Carré
  • 250 g  šľahačky Deluxe Pilos (40 %)


Ozdoba

  • 50 g strúhaného kokosu Belbake

Čas pečenia: 15 minút

Čas mrazenia: cez noc (cca 12 hodín)


Potrebujeme

robot s nadstavcom metlička, misku s vekom vhodnú do mrazničky, papier na pečenie, alobal, štetec na potieranie, pravítko, plech na pečenie, malý kastról, naberačku na zmrzlinu


POSTUP

Zmrzlina (pripravujeme deň vopred)

Šľahačku, mascarpone a tuhú časť kokosového mlieka spolu vyšľaháme v robote do tuha.

Tip: Zmrzlina sa správne vyšľahá len vtedy, keď budú všetky suroviny vychladené.

Do vyšľahaného krému pridáme sladené kondenzované mlieko, prisypeme strúhaný kokos a krátko premiešame. Pripravený zmrzlinový základ prelejeme do uzatvárateľnej misky vhodnej do mrazničky a necháme zamraziť.

Kornútky

Z papiera na pečenie vytvarujeme kornúty, ktoré obalíme alobalom. Lístkové cesto rozprestrieme a pomocou pravítka a noža ho po dlhšej strane rozdelíme na 3 cm široké pásy. Na výrobu jedného kornútka použijeme dva pásy cesta. Opatrne ich navíjame na pripravené kornúty z alobalu. Kornútky potrieme z každej strany vajíčkom rozmiešaným so štipkou soli a uložíme spojmi nadol na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 – 20 minút dozlatista.

Tip: Kornútky je možné dozlatista upiecť aj na grilovacej tácke pod zatvoreným grilom.

Poleva

V kastróle zohrejeme šľahačku. Horúcu, nie však vriacu, ju nalejeme do misky na nalámanú čokoládu a vzniknutú polevu vymiešame dohladka.

Servírovanie

Vychladnuté kornútky stiahneme z alobalových foriem, naplníme zmrzlinou, namočíme alebo polejeme  čokoládovou polevou a ešte kým čokoláda nestuhla, posypeme strúhaným kokosom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info