Cviklová polievka s kozím syrom
Polievka
- olivový olej Primadonna
- 1 červená cibuľa
- 400 g červenej repy
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- celá rasca Mikado
- ocot
- 100 ml čerstvej jablkovej šťavy Vitafit
- 400 - 500 ml zeleninového vývaru
Kozí syr
- 4 lyžice čerstvého kozieho syra Chêne d´argent
- 2 lyžice bieleho smotanového jogurtu Pilos (10%)
- 1 lyžica strúhaného chrenu Mikado
- petržlenová vňať
Na ozdobenie
- 50 g varenej červenej repy
- 1 zelené jablko (kyslé)
- opečené krutóny z bieleho pečiva
POSTUP
POTREBUJEME
- mixér
Polievka
V rozohriatom hrnci na troche olivového oleja restujeme nahrubo nakrájanú cibuľu. Pridáme očistenú repu nakrájanú na kocky, rascu, osolíme, okoreníme a krátko opečieme. Dochutíme octom a necháme povariť. Podlejeme jablkovou šťavou a zeleninovým vývarom. Varíme domäkka pod pokrievkou približne 30 – 40 minút. Potom rozmixujeme a dochutíme.
Kozí syr
Kozí syr zmiešame s jogurtom a chrenom, okoreníme a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Servírovanie
Polievku podávame v hlbokom tanieri. Do stredu dáme kozí syr s jogurtom a chrenom. Ozdobíme kockami varenej červenej repy, kockami jablka, krutónmi a petržlenovou vňaťou.