Deluxe vianočné pohostenie – kanapky a cestovinový šalát
Suroviny
Kanapky so sušenou šunkou
- 1 stredne veľká bageta
- 50 g figového chutney Deluxe
- 50 g mozzarelly Deluxe
- 5 plátkov sušenej šunky Deluxe
- olivový olej Deluxe
- čerstvá mäta
Kanapky so salámou
- 1 stredne veľká bageta
- 10 plátkov salámy Deluxe
- 100 g syra Brie
- 5 zelených olív Deluxe
Kanapky s lososom
- 1 stredne veľká bageta
- 50 g strúhaného chrenu Kania
- 125 g lososového carpaccia Deluxe
- 1 varená červená repa
- čerstvé bylinky podľa chuti (napr. kôpor)
Cestovinový šalát
- 250 g vaječných semolinových cestovín Deluxe
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 250 g cherry paradajok
- 5 zelených olív Deluxe
- 60 g rukoly
- 150 g feta syra Deluxe
- 2 plátky sardely Deluxe
- olivový olej Deluxe
- tekvicový olej Deluxe
- šťava z ½ citróna
- čierne korenie v mlynčeku Kania
Potrebujeme
- špáradlá
POSTUP
Kanapky so sušenou šunkou
Na nakrájanú bagetu natrieme trochu chutney, položíme kúsok mozzarelly, na ňu zavinieme polovicu plátku šunky, pokvapkáme olejom a dozdobíme kúskom mäty.
Kanapky so salámou
Na nakrájanú bagetu rozotrieme kúsok syra Brie, naň položíme zrolovaný plátok salámy a odkrojené koliesko olivy. Prepichneme špáradlom.
Kanapky s lososom
Na nakrájanú bagetu natrieme trochu chrenu, položíme kúsok lososa, dozdobíme kúskom repy, prípadne aj čerstvými bylinkami, napríklad kôprom.
Cestovinový šalát
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Cherry paradajky nakrájame na štvrtiny, olivy na kolieska a spolu s rukolou zmiešame s uvarenými cestovinami. Do šalátu rozdrobíme syr feta a pridáme nadrobno nakrájané sardely. Zalejeme olivovým olejom, trochou tekvicového oleja, citrónovou šťavou a dochutíme čiernym mletým korením, prípadne trochou soli.
Tip: So soľou veľmi opatrne, keďže feta aj sardely jej majú dosť.