1
7
Dezert Aljaška

Dezert Aljaška

40 min
4 porcie
  • 3 celé vajíčka
  • 3 lyžice práškového cukru Belbake
  • 3 lyžice hladkej múky Belbake
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 150 g práškového cukru Belbake
  • 3 bielky
  • štipka soli Belbake
  • 100 ml amaretta Armilar
  • vanilková zmrzlina Gelatelli

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • papier na pečenie
  • plech s rozmermi 20x15 cm
  • formu na vykrajovanie s priemerom 8 cm

Postup

Korpus

Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Ručne primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C približne 10 -15 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť a vykrojíme 4 väčšie kruhy.

Sneh

Bielky so štipkou soli šľaháme mixérom, a keď sa začnú meniť na sneh, postupne po lyžiciach k nim pridávame cukor. Šľaháme, až kým sa kryštáliky cukru úplne rozpustia. Vznikne lesklý tuhý sneh, ktorý drží tvar.

Dezert Aljaška

Na koliesko cesta dáme zmrzlinu a celú ju prikryjeme snehom. Grilujeme v rúre približne 3 minúty alebo opálime cukrárskou pištoľou, aby bol sneh zlatistý. Ihneď servírujeme.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    14. júl 2016, 15:30

    Superdobrôtka v tropických horúčavách!

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať