Dezert Aljaška
- 3 celé vajíčka
- 3 lyžice práškového cukru Belbake
- 3 lyžice hladkej múky Belbake
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 150 g práškového cukru Belbake
- 3 bielky
- štipka soli Belbake
- 100 ml amaretta Armilar
- vanilková zmrzlina Gelatelli
Potrebujeme
- šľahací mixér
- papier na pečenie
- plech s rozmermi 20x15 cm
- formu na vykrajovanie s priemerom 8 cm
Postup
Korpus
Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Ručne primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C približne 10 -15 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť a vykrojíme 4 väčšie kruhy.
Sneh
Bielky so štipkou soli šľaháme mixérom, a keď sa začnú meniť na sneh, postupne po lyžiciach k nim pridávame cukor. Šľaháme, až kým sa kryštáliky cukru úplne rozpustia. Vznikne lesklý tuhý sneh, ktorý drží tvar.
Dezert Aljaška
Na koliesko cesta dáme zmrzlinu a celú ju prikryjeme snehom. Grilujeme v rúre približne 3 minúty alebo opálime cukrárskou pištoľou, aby bol sneh zlatistý. Ihneď servírujeme.