Dezert z lístkového cesta s pistáciami a malinami
Suroviny
Sirup
- 80 ml vody
- 80 g kryštálového cukru Belbake
- 2 balenia lístkového cesta Chef Select & You
Krém
- 500 g mascarpone Milbona
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 150 ml sladeného kondenzovaného mlieka Milbona
- 60 g najemno mletých pistácií Alesto
- 450 g malinového džemu Maribel
- 80 g nahrubo mletých pistácií Alesto
- 250 g malín
Potrebujeme
- 2 plechy na pečenie, papier na pečenie, robot s nadstavcom metlička, 2 cukrárske vrecká, formičku na vykrajovanie s priemerom 8 – 12 cm
POSTUP
Sirup
Vodu a cukor uvaríme na sirup.
Lístkové cesto rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, poprepichujeme vidličkou, prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme ďalším plechom.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút. V polovici času pečenia dáme preč vrchný plech a lístkové cesto potrieme sirupom. Dopečieme ho ešte cca 10 – 15 minút dozlatista. Po upečení necháme obe lístkové cestá úplne vychladnúť.
Krém
Mascarpone vyšľaháme so smotanou dotuha. Prilejeme sladené kondenzované mlieko a prisypeme najemno mleté pistácie.
Tip: Aby mal krém zelenú farbu, pistácie musíme zomlieť úplne najemno.
Hotovým krémom naplníme cukrárske vrecko a dáme ho odležať na pár minút do chladničky.
Druhé cukrárske vrecko naplníme malinovým džemom.
Z vychladnutých ciest vykrajujeme kolieska. Zvyšky cesta ešte rozmrvíme do misky a odložíme nabok.
Na kruh z lístkového cesta nanesieme pomocou krému lem, do stredu pridáme džem a maliny, prikryjeme ďalším kruhom, opäť urobíme lem, pridáme džem a maliny. Posypeme zvyšným rozdrveným lístkovým cestom, nahrubo namletými pistáciami a ozdobíme malinou.