1
10
Dezert z lístkového cesta s pistáciami a malinami

Dezert z lístkového cesta s pistáciami a malinami

1 h 30 m
6 porcií

Suroviny

Sirup

  • 80 ml vody
  • 80 g kryštálového cukru Belbake
  • 2 balenia lístkového cesta Chef Select & You


Krém

  • 500 g mascarpone Milbona
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 150 ml sladeného kondenzovaného mlieka Milbona
  • 60 g najemno mletých pistácií Alesto
  • 450 g malinového džemu Maribel
  • 80 g nahrubo mletých pistácií Alesto
  • 250 g malín

Potrebujeme

  • 2 plechy na pečenie, papier na pečenie, robot s nadstavcom metlička, 2 cukrárske vrecká, formičku na vykrajovanie s priemerom 8 – 12 cm

POSTUP

Sirup

Vodu a cukor uvaríme na sirup.

Lístkové cesto rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, poprepichujeme vidličkou, prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme ďalším plechom.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút. V polovici času pečenia dáme preč vrchný plech a lístkové cesto potrieme sirupom. Dopečieme ho ešte cca 10 – 15 minút dozlatista. Po upečení necháme obe lístkové cestá úplne vychladnúť.

Krém

Mascarpone vyšľaháme so smotanou dotuha. Prilejeme sladené kondenzované mlieko a prisypeme najemno mleté pistácie.

Tip: Aby mal krém zelenú farbu, pistácie musíme zomlieť úplne najemno.

Hotovým krémom naplníme cukrárske vrecko a dáme ho odležať na pár minút do chladničky.

Druhé cukrárske vrecko naplníme malinovým džemom.

Z vychladnutých ciest vykrajujeme kolieska. Zvyšky cesta ešte rozmrvíme do misky a odložíme nabok.

Na kruh z lístkového cesta nanesieme pomocou krému lem, do stredu pridáme džem a maliny, prikryjeme ďalším kruhom, opäť urobíme lem, pridáme džem a maliny. Posypeme zvyšným rozdrveným lístkovým cestom, nahrubo namletými pistáciami a ozdobíme malinou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    16. máj 2023, 14:57

    Výborný dezert! Ale! V recepte stači použiť polovičnú dávku na sirup, čiže 40g cukru a 40 ml vody.Taktiež vo videu hovorí Veronika, že cesto sa pečie 15 min, pričom po prvej polovici sa potiera sirupom a následne sa dopeká ďalších 15 min, čiže je to dokopy viac ako 15 min:) Krém je za mňa celkom riedky, ale chuťovo výborný.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      17. máj 2023, 08:12

      A ešte som zabudla na jednu vec, džem aa môže kľudne dávať do dezerty s lyžičkou, nemusíte si špiniť cukrárske vrecko;)

      Odpovedať
      • Kuchyňa Lidla
        29. máj 2023, 18:36

        Dobrý deň, ďakujeme za všetky tipy a rady. 😇 Veríme, že pomôžu každému cukrárovi/cukrárke pri pečení. Máte aj recept od Veroniky, ktorý je Váš obľúbený? 😍

        Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať