Dipy ku grilovaným jedlám
Americký
- 1 pohár majonézy Mikado
- 5 lyžíc kečupu Mikado
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice pomarančovej šťavy
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
Slivkový
- 1 pohár majonézy Mikado
- 3 lyžice kečupu Mikado
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica šťavy z citróna
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 5 lyžíc slivkového lekváru Sympathica
Uhorkový
- 1/2 balkánskeho syra Pilos
- 1 šalátová uhorka
- 3 strúčiky cesnaku
- 400 ml gréckeho jogurtu Pilos
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Americký
Poriadne vymiešame majonézu, kečup, pretlačený cesnak, pomarančovú šťavu, soľ a korenie a dáme schladiť.
Slivkový
Zmiešame majonézu, kečup, pretlačený cesnak, citrónovú šťavu, čerstvo namleté čierne korenie a slivkový lekvár. Hotový dip vložíme do chladničky.
Uhorkový
Tento dip pripravíme vymiešaním rozdrobeného balkánskeho syra, najemno nastrúhanej uhorky, pretlačeného cesnaku, gréckeho jogurtu a nadrobno nakrájanej petržlenovej vňate. Pred podávaním necháme dôkladne vychladiť.