Domáca pizza 4 druhy syra
- 300 g hladkej múky Belbake
- morská soľ v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 21 g droždia
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 250 g krájaných lúpaných paradajok z konzervy Freshona
- 1 lyžička sušeného oregana Mikado
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- kryštálový cukor Belbake
- 80 g parmezánu Lovilio
- 250 g mozzarelly Lovilio
- 100 g zelených olív bez kôstok Baresa
- 100 g ementálu Milbona
- 100 g kozieho syra Chêne d´argent
POSTUP
POTREBUJEME
- plech na pečenie
- papier na pečenie
Cesto
Múku, ¼ lyžičky soli a 4 lyžice olivového oleja zmiešame vo väčšej miske. Droždie rozdrobíme, rozmiešame v 150 ml vlažnej vody a prilejeme k múke. Vypracujeme hladké cesto, ktoré sa odliepa od stien misky. Prikryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste podkysnúť približne 1 hodinu (cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem).
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme ho na 4 časti. Z každej vyformujeme bochník, ktorý necháme ešte chvíľu podkysnúť.
Paradajkový základ
Očistenú cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno. Restujeme ich na rozohriatej panvici s trochou olivového oleja dosklovita. Pridáme paradajky z konzervy. Ochutíme oreganom, soľou, korením a cukrom. Základ dusíme za občasného miešania 5 – 7 minút. Medzitým nastrúhame parmezán a mozzarellu s ementálom nakrájame na plátky. Olivy rozrežeme na polovice.
Pizza
Podkysnuté bochníky cesta vyvaľkáme natenko do tvaru kruhu. Každé cesto preložíme na plech vymastený olejom. Cesto potrieme tenkou vrstvou paradajkového základu, posypeme nastrúhaným parmezánom, obložíme plátkami mozzarelly a ementálu. Na záver pridáme kúsky kozieho syra a polovice olív. Pizzu pečieme vo vyhriatej rúre pri 225 – 230 °C približne 15 – 20 minút (spodok pizze by mal byť chrumkavý a zlatohnedý).