Fazuľový prívarok so strateným vajcom
Suroviny
- 1 lyžica masla Pilos
- 450 g mrazených fazuľových strukov Freshona
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 bobkové listy Kania
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- voda podľa potreby
Omáčka
- 2 lyžice masla Pilos
- 2 lyžice hladkej múky Belbake
- 500 ml mlieka Pilos
- ½ lyžičky octu
- štipka kryštálového cukru Belbake
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Stratené vajíčka
- 2 vajcia
- 2 lyžice octu
Servírovanie
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
- hrniec, metličku
POSTUP
V hrnci na masle orestujeme fazuľové struky. Pridáme 2 pretlačené strúčiky cesnaku, bobkové listy, soľ a korenie. Prilejeme trochu vody a varíme približne 5 – 10 minút.
Bobkové listy vyberieme a fazule aj s vodou, v ktorej sme ich varili, prelejeme do taniera.
Omáčka
V hrnci zmiešame maslo a hladkú múku. Premiešame metličkou a postupne prilievame mlieko.
Keď omáčka zhustne, prilejeme vodu z fazúľ a postupne pridávame aj fazuľové struky. Ochutíme octom, cukrom a smotanou na šľahanie.
Stratené vajíčka
Do vody nalejeme ocot a necháme zovrieť. Pomaly pridávame rozbité vajcia, ktoré varíme iba pár minút.
Servírovanie
Fazuľový prívarok servírujeme so strateným vajcom a ozdobíme lístkami petržlenovej vňate.