
Letný šalát s kuracím mäsom
Suroviny
- 300 g kuracích pŕs
- čierne mleté korenie Kania
- soľ Kania
- 1 lyžica medu
- olivový olej Primadonna
- 2 strúčiky cesnaku
- hrsť petržlenovej vňate
Dresing
- ½ cibule
- 200 g jahôd
- 1 lyžička dijónskej horčice
- 50 ml balsamica Italiamo
- 1 lyžica medu
- čierne mleté korenie Kania
- soľ Kania
- 60 ml olivový olej Primadonna
Šalát
- 1 rímsky šalát
- 2 šalátové uhorky
- 200 g jahôd
- 1 červenú cibuľu
- 200 g pekanových orechov Alesto Selection
- 200 g syra balkánskeho typu 47% Pilos
- 1 avokádo
Potrebujeme
miska, mixér, elektrický gril
POSTUP
Do misky pridáme kuracie prsia prekrojené na polovicu, korenie, soľ, med, olivový olej, cesnak, petržlenovú vňať, všetko spolu premiešame a necháme marinovať približne 30 minút. Následne grilujeme na elektrickom grile.
Dresing
Do mixéra prihodíme cibuľu, jahody, horčicu, balsamico, med, korenie, soľ, olivový olej a všetko spolu rozmixujeme.
Šalát
Na tanier uložíme natrhaný šalát, na kocky nakrájanú uhorku, jahody, červenú cibuľu, orechy, syr a avokádo.
Servírovanie
Na pripravený šalát naservírujeme kuracie prsia a prelejeme pripraveným dresingom.