1
8
Kritharaki s paradajkami, olivami a feta syrom

Kritharaki s paradajkami, olivami a feta syrom

30 min
4 porcie
  • 300 g cestovín kritharaki Eridanous
  • soľ Castello
  • olivový olej Primadonna
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 šalotka
  • 600 g lúpaných krájaných paradajok Freshona
  • mleté čierne korenie Mikado
  • 100 g čiernych olív bez kôstky Baresa
  • čerstvá mäta
  • ½ cukety
  • 150 g feta syru Eridanous
  • kôra z 1 citróna

POSTUP

POTREBUJEME

  • kovové sitko
  • strúhadlo na kôru

 

Cestoviny vložíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 12 minút do polomäkka. Na panvici s rozpáleným olivovým olejem orestujeme cesnak nakrájaný na plátky a šalotku nadrobno. Pridáme paradajky a stiahneme plameň. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Pridáme olivy a na menšie kúsky nakrájanú mätu a chvíľu povaríme. Cuketu so šupkou nakrájame na kocky. Osolenú a okorenenú restujeme na panvici s rozpáleným olivovým olejom. Scedené cestoviny pridáme do paradajkovej omáčky a premiešame.

 

Servírovanie

Hotový pokrm podávame v hlbokom tanieri s cuketou, rozdrobeným feta syrom, mätou a nastrúhanou kôrou z citróna.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať