Kritharaki s paradajkami, olivami a feta syrom
- 300 g cestovín kritharaki Eridanous
- soľ Belbake
- olivový olej Primadonna
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 šalotka
- 600 g lúpaných krájaných paradajok Freshona
- mleté čierne korenie Mikado
- 100 g čiernych olív bez kôstky Baresa
- čerstvá mäta
- ½ cukety
- 150 g feta syru Eridanous
- kôra z 1 citróna
POSTUP
POTREBUJEME
- kovové sitko
- strúhadlo na kôru
Cestoviny vložíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 12 minút do polomäkka. Na panvici s rozpáleným olivovým olejem orestujeme cesnak nakrájaný na plátky a šalotku nadrobno. Pridáme paradajky a stiahneme plameň. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Pridáme olivy a na menšie kúsky nakrájanú mätu a chvíľu povaríme. Cuketu so šupkou nakrájame na kocky. Osolenú a okorenenú restujeme na panvici s rozpáleným olivovým olejom. Scedené cestoviny pridáme do paradajkovej omáčky a premiešame.
Servírovanie
Hotový pokrm podávame v hlbokom tanieri s cuketou, rozdrobeným feta syrom, mätou a nastrúhanou kôrou z citróna.