4
39
Fašírky z mletého mäsa so syrom feta

Fašírky z mletého mäsa so syrom feta

1 h 30 m
4 porcie
  • 800 g mletého mäsa mix
  • 1 šalátová uhorka
  • soľ Castello
  • 2 strúčiky cesnaku
  • šťava z 1/2 citróna
  • niekoľko lístkov čerstvej mäty
  • 100 g gréckeho jogurtu (10%) Pilos
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 rožky (môžu byť aj 2 – 3 dni staré)
  • 1 malá cibuľa
  • olivový olej Primadonna
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 2 vajcia
  • 50 g sušených paradajok v oleji Baresa
  • 100 g syra feta Eridanous
  • hladká múka na obaľovanie Castello
  • 400 g zemiakov
  • asi 100 ml plnotučného mlieka Pilos
  • asi 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Potrebujeme

  • strúhadlo
  • sitko

Tzatziki

Umytú a ošúpanú uhorku nastrúhame najemno, zľahka osolíme a necháme v sitku odkvapkať. Potom zvyšnú šťavu vyžmýkame. K uhorke pridáme 1 nastrúhaný strúčik cesnaku, citrónovú šťavu, najemno nakrájanú mätu a jogurt. Zmes okoreníme a dôkladne premiešame.

Fašírky

Rožky namočíme do vody. Potom ich vyžmýkame a natrháme na kúsky. Nastrúhaný strúčik cesnaku a najemno nakrájanú cibuľu krátko orestujeme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja. V mise okoreníme a osolíme mleté mäso. Pridáme 2 lyžice najemno nasekanej petržlenovej vňate, kúsky rožkov, vajíčka, orestovanú cibuľu s cesnakom, najemno nasekané sušené paradajky a rozdrobenú fetu. Dôkladne premiešame. Z masy vytvoríme fašírky, ktoré obalíme v hladkej múke. Opekáme pomaly na miernom plameni na rozpálenej panvici s olejom z oboch strán dozlatista.

Zemiaková kaša

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a uvaríme v hrnci v mierne osolenej vode domäkka. Scedíme a prepasírujeme. Prilejeme 2 lyžice olivového oleja, mlieko a smotanu podľa potreby. Osolíme a dôkladne premiešame.

Servírovanie

Na tanier naložíme zemiakovú kašu, pridáme fašírky, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme najemno nasekanou petržlenovou vňaťou. Tzatziki podávame v samostatnej miske ozdobené lístkami čerstvej mäty.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    11. december 2018, 23:08

    Pozor na sol v masku, feta je slana, dajte o polovicu menej ako chcete, inak budete musieť kasu urobiť bez soli aby sa to na tanieri potom vyvazilo :) fasirky su inak bombove, odteraz ich budem robiť už len takto, pretože s nimi nie je o nič viac práce ako s klasickými. Receptik odporúčam a určite som ho nerobila posledný krat.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    15. júl 2014, 01:57

    Ano, ale uz je to potom uhorkovy salat a nie grecke tzatziki :) Ja mam taky dojem, ze tam dal matu preto, lebo kôpor v lidli nemaju... Ale moze to byt chutne...

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      20. september 2018, 13:17

      Nemáte vôbec pravdu. V Grécku nedávajú kôpor (kto by zniesol takú nechutnú prísadu!), ale práve mentu.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    08. júl 2014, 17:06

    matu davam aj ja a je to skvele. Je to proste uhorkovy salat s matou. Moze tam byt akakolvek bylina.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    07. júl 2014, 20:01

    Do Tzatziki mätu? To ste sa kde učili? Tam sa dáva maximálne kôpor, ale mäta určite nie... Opýtajte sa gréckeho kuchára...

    Odpovedať


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info