Francúzske tyčinky s pestom
- 1 balenie lístkového cesta Belbake
- 1 vajce
- 1 zväzok čerstvej bazalky
- 20 g kešu orechov Alesto fine
- 100 g syra Grana Padano
- 1 strúčik cesnaku
- 4 lyžice olivového oleja Primadonna
- soľ Belbake
- čierne korenie v mlynčeku Kania
Do mixéra dáme bazalku, orechy, cesnak a nastrúhaný syr Grana Padano. Prilejeme olivový olej a všetko dôkladne rozmixujeme. Dochutíme soľou a korením.
Na celý list cesta natrieme tenkú vrstvu bazalkového pesta. Cesto nakrájame na dlhé úzke pásiky. Z každého pásika vytvarujeme špirálu a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Vajcia vymiešame vidličkou a potom štetcom potrieme pripravené špirály. Pečieme asi 15 minút pri teplote 200°C dozlatista.