11
51
Francúzsky cibuľový koláč

Francúzsky cibuľový koláč

3 h 0 m
4 porcie
  • 250 g syra camembert Chene d´Argent
  • 500 g hladkej múky Castello
  • 250 g masla
  • 7 vajec
  • 50 ml vody
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • slnečnicový olej Promienna
  • 400 g suchého žltého hrachu Cornfarm na zaťaženie cesta
  • 150 g cibule
  • 150 g póru
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 250 ml mlieka Pilos
  • hladká múka Castello na posypanie dosky

Potrebujeme

  • okrúhlu zapekaciu misu
  • dosku na vaľkanie
  • valček
  • alobal
  • sitko
  • papierové utierky

Cesto

Zmiešame múku, maslo, 2 vajcia, vodu, štipku soli a pripravíme hladké cesto. Necháme odležať v chladničke aspoň 2 hodiny.

Potom cesto vyvaľkáme na doske posypanej trochou múky a vložíme ho do okrúhlej zapekacej misy potretej olejom. Zvyšné cesto odrežeme tak, aby presahovalo okraj formy asi o 0,5 cm. Popicháme ho vidličkou, aby pri pečení lepšie unikala para. Na cesto položíme alobal a nasypeme naň suchý hrach (cesto si tak pri pečení zachová tvar). Pečieme asi 25 minút v predhriatej rúre pri 180 °C. Korpus necháme vychladnúť a odstránime alobal s hrachom.

Plnka

Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu, až kým nezmäkne. Medzitým v osolenej vode krátko povaríme pór nakrájaný na kolieska (asi 2 minúty). Potom ho scedíme a necháme odkvapkať. Pridáme k cibuli, osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Zmes z panvice preložíme na papierovú utierku a osušíme od prebytočného oleja a šťavy.

Vo väčšej mise si pripravíme krém – zmiešame smotanu, mlieko a 5 vajec. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame.

Na predpečené cesto rovnomerne nanesieme zmes cibule a póru. Naň poukladáme plátky syra camembert a zalejeme pripraveným krémom tak, aby nepresahoval okraj koláča. Pečieme približne 25 minút v predhriatej rúre pri 180 °C.

Servírovanie

Upečený slaný koláč servírujeme vychladnutý.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • kuchynalidla.sk
    28. apríl 2014, 15:37

    Dobrý deň. Ďakujeme za pripomienku, chybu sme už opravili. Samozrejme, správne je 50 ml. S pozdravom, Tím kuchynalidla.sk

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    03. apríl 2014, 04:19

    5 mililitrov vody? to snáď nie! to je hádam až 5 kvapiek!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    07. november 2013, 14:22

    Kolac je vyborny len som to trosku pozmenila.Por som nevarila ale osmazila s cibulkou a cesto som piekla zaroven s plnkou a cosi kratsie. Cesto bolo riadne tuhe ked som sla rozvalkat, ako kamen, ale zaprela som sa celou silou a slo to paradne.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    03. november 2013, 10:19

    ja som kuchar cely zivot a prsten som nosil vzdy - neviem co je na tom !!! ked si ruky umyjes tak aj prsten sa umyje ;)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. október 2013, 15:32

    podla mna je ten recept super! :) a to ze ma prsten mi pride zlate :) ved to je obrucka!

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info