Gnocchi s krevetami a krémovou omáčkou
- 4 kusy lahôdkovej cibuľky
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej Biotrend
- maslo
- 200 g kreviet La Caldera
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 30 ml brandy Majestät
- 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 200 g mrazeného hrášku Icefield
- 400 g zemiakových gnocchi Danieli
- šťava z 1/2 citróna
- čerstvá bazalka
Postup
Na panvici rozohrejeme olivový olej spolu s maslom, pridáme nasekanú bielu časť lahôdkovej cibuľky a nadrobno nasekaný cesnak. Opražíme dozlatista. Potom pridáme rozmrazené krevety, osolíme a krátko opečieme. Podlejeme brandy a alkohol necháme krátko odpariť. Prilejeme smotanu a pridáme rozmrazený hrášok a zemiakové gnocchi, ktoré sme si podľa návodu uvarili v osolenej vode. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Krátko povaríme. Ochutíme niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.
Servírovanie
Naservírujeme na taniere a pred podávaním posypeme nasekanou zelenou vňaťou lahôdkovej cibuľky a nasekanými lístkami čerstvej bazalky.