4
43
Gnocchi s krevetami a krémovou omáčkou

Gnocchi s krevetami a krémovou omáčkou

20 min
2 porcie
  • 4 kusy lahôdkovej cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej Biotrend
  • maslo
  • 200 g kreviet La Caldera
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 30 ml brandy Majestät
  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 200 g mrazeného hrášku Icefield
  • 400 g zemiakových gnocchi Danieli
  • šťava z 1/2 citróna
  • čerstvá bazalka

Postup

Na panvici rozohrejeme olivový olej spolu s maslom, pridáme nasekanú bielu časť lahôdkovej cibuľky a nadrobno nasekaný cesnak. Opražíme dozlatista. Potom pridáme rozmrazené krevety, osolíme a krátko opečieme. Podlejeme brandy a alkohol necháme krátko odpariť. Prilejeme smotanu a pridáme rozmrazený hrášok a zemiakové gnocchi, ktoré sme si podľa návodu uvarili v osolenej vode. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Krátko povaríme. Ochutíme niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.

Servírovanie

Naservírujeme na taniere a pred podávaním posypeme nasekanou zelenou vňaťou lahôdkovej cibuľky a nasekanými lístkami čerstvej bazalky.