Tacos s trhaným hovädzím mäsom
Suroviny
- 500 g hovädzieho mäsa z pliecka
- rastlinný olej Vita D´or
- 1 a ½ cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice paradajkového pretlaku Kania
- 1 tyčinka škorice Kania
- 3 bobkové listy Kania
- rasca Kania
- 20 guľôčok celého čierneho korenia Kania
- soľ Kania
- 200 g hladkej múky Belbake
- 5 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 100 g strúhanej mozzarelly Lovilio
- 1 hrsť petržlenovej vňate
- 1 červená cibuľa
- 1 limetka
Potrebujeme
- sitko na korenie, ponorný mixér, valček
POSTUP
Trhané mäso
V hrnci na rozpálenom oleji orestujeme mäso. Na chvíľu ho z hrnca vyberieme a na olej prihodíme nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak a paradajkový pretlak. Mäso dáme opäť do hrnca a prilejeme približne 1 liter vody. V sitku na korenie rozdrvíme škoricu, bobkový list, rascu a 20 guľôčok celého čierneho korenia. Sitko ponoríme do hrnca, osolíme a varíme približne 3 hodiny na miernom plameni domäkka. Mäso vyberieme, preložíme na tanier a rozoberieme najemno. Omáčku nakoniec rozmixujeme ponorným mixérom.
Tortilly
V mise zmiešame hladkú múku, prášok do pečiva, 2 lyžice oleja, 100 ml vody a soľ. Z cesta vytvarujeme bochníky, ktoré rozvaľkáme valčekom natenko a vykrajujeme kruhy s priemerom 12 cm. Na suchej panvici opečieme tortilly z oboch strán. Nakoniec prikryjeme utierkou, aby tortilly zmäkli.
Tacos
Tortilly namočíme v omáčke, v ktorej sme varili mäso. Preložíme na suchú rozohriatu panvicu. Na polovicu tortilly uložíme trhané mäso, strúhanú mozzarellu, nasekanú petržlenovú vňať a červenú cibuľu. Preložíme na polovicu a zapečieme.
Servírovanie
Tacos servírujeme s omáčkou ochutenou limetkovou šťavou.