Grilovaná pražma s feniklovým šalátom
Suroviny
- 2 pražmy zlaté
- 1 citrón
- čerstvý rozmarín
- olivový olej Primadonna
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 200 g cherry paradajok
- 1 červená cibuľa
- 1 fenikel
- šťava z ½ citróna
- 1 hrsť čiernych olív bez kôstok Baresa
- 1 hrsť zelených olív bez kôstok Baresa
- čerstvá bazalka
- čerstvá mäta
Potrebujeme
gril
POSTUP
Rybu očistíme, naplníme mesiačikmi citróna a rozmarínom. Z oboch strán potrieme olejom, osolíme a okoreníme a grilujeme v rozpálenom grile dozlatohneda približne 10 minút. V polovici času grilovania ryby obrátime.
V mise zmiešame nakrájané cherry paradajky, tenké plátky červenej cibule a feniklu, pokvapkáme šťavou z citróna, prihodíme olivy, ochutíme soľou a korením, polejeme olejom a posypeme nahrubo nasekanou bazalkou a mätou.
Servírovanie
Grilovanú pražmu pokvapkáme olejom, posypeme feniklovou vňaťou a podávame s paradajkovo-feniklovým šalátom.