Špecle s kuracím mäsom a hráškom
- 500 g chladených špeclí Chef Select
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 200 g kuracích pŕs
- 1 menšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej Primadonna
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 2 hrste mrazeného hrášku Chira
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 3 lahôdkové cibuľky
- hoblinky parmezánu Lovilio na ozdobu
POSTUP
POTREBUJEME
- sitko
- hlbšiu panvicu alebo wok
Špecle varíme vo vriacej osolenej vode, kým vyplávajú na hladinu ( 1- 2 minúty). Potom ich scedíme.
Umyté a osušené kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, cibuľu a cesnak nadrobno.
Nakrájané suroviny pridáme na panvicu s rozpáleným olivovým olejom a sprudka ich opečieme. Mäso musí získať zlatistú farbu. Potom prilejeme k základu smotanu, pridáme rozmrazený hrášok a ochutíme soľou a korením. Necháme variť približne 5 minút. Potom pridáme odkvapkané špecle. Panvicu stiahneme z ohňa a primiešame nasekanú lahôdkovú cibuľku.
Servírovanie
Cestoviny podávame posypané hoblinkami parmezánu.