Ázijské cestoviny s krevetami
- 300 g wok vaječných rezancov Vitasia
- 5 cm kúsok zázvoru
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- olivový olej Primadonna
- 50 g lúpaných nesolených arašidov Alesto
- 250 g kreviet
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 100 g bambusových výhonkov Vitasia
- 50 g masla Pilos
- 1 lyžica sójovej omáčky Vitasia
- šťava z 1 limetky
- 4 menšie lahôdkové cibuľky
- čerstvé bylinky podľa chuti
Postup
POTREBUJEME
- wok
- sitko
Cestoviny uvaríme podľa návodu.
Zázvor, cesnak a štipľavú papričku, z ktorej sme odstránili semienka, nasekáme nadrobno a restujeme vo woku na rozohriatom oleji. Pridáme arašidy a osušené krevety. Osolíme a okoreníme. Primiešame osušené bambusové výhonky a všetko spolu restujeme, kým zmes získa zlatistú farbu. Potom pridáme maslo, sójovú omáčku a limetkovú šťavu.
Na záver vmiešame uvarené a scedené rezance a nakrájanú lahôdkovú cibuľku.
Môžeme servírovať posypané čerstvými bylinkami.