
Zeleninové karí
Suroviny
- 1 batát
- 400 g cícera z konzervy
- 2 mrkvy
- 2 lyžice karí korenia Kania
- 3 lyžice olivového oleja Primadonna
- 2 lyžice repkového oleja Vita D’or
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica paradajkového pretlaku Kania
- 400 ml kokosového mlieka Freshona
- 300 ml vody
- 1 lyžička soli Kania
- ½ hrnčeka červenej šošovice
- 1 hrsť mladého špenátu
Servírovanie
- 200 g jazmínovej ryže Golden Sun
- 250 g kyslej smotany Pilos
Potrebujeme
stredne veľký pekáč, hlbšiu panvicu
POSTUP
Do hlbšieho pekáča vystlaného papierom na pečenie vhodíme na kocky nakrájaný batát, scedený cícer, mrkvu, 2 lyžice karí korenia a olivový olej. Premiešame a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca 25 minút. Medzitým na repkovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, paradajkový pretlak a 1 lyžicu karí korenia. Premiešame, prilejeme kokosové mlieko, vodu, soľ a červenú šošovicu.
Prikryté varíme cca 15 minút. Pridáme upečenú zeleninu, mladý špenát a varíme ďalších 5 – 10 minút.
Servírovanie
Zeleninové karí podávame s ryžou a kyslou smotanou.