Grilované tofu so strukovinovým šalátom
Suroviny
- 100 g vareného cícera Freshona
- 50 g bielej fazule Campo Largo
- 100 g červenej fazule Freshona
- 25 g čiernych olív bez kôstok Baresa
- 25 g zelených olív bez kôstok Baresa
- 50 g uhoriek
- 1 červená cibuľa
- 4 lyžice extra panenského oleja Primadonna
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s čiernym korením Kania
- keramický mlynček s čili Kania
- 1 hrsť čerstvých byliniek (petržlenová vňať, bazalka, koriander, pažítka)
- 4 tofu na gril Gyros Grill&Fun
- 2 rímske šaláty
Potrebujeme
- gril
POSTUP
Šalát
Bielu fazuľu uvaríme vo vriacej osolenej vode. Cícer a červenú fazuľu scedíme a prepláchneme. Olivy nakrájame na kolieska, uhorku na kocky, cibuľu a bylinky nadrobno. Strukoviny, olivy, zeleninu, približne 2 lyžice oleja, citrónovú šťavu, korenie a bylinky dôkladne premiešame.
Tofu
Tofu pokvapkáme olejom a grilujeme v strednej časti grilu 2 – 3 minúty z každej strany. Následne nakrájame na plátky hrubé cca 1 cm.
Servírovanie
Na tanier poukladáme listy rímskeho šalátu, na ktorý uložíme tofu a strukovinový šalát.