Šťavnaté bravčové karé s camembertom, jablkami a orechmi
Suroviny
- 600 g zemiakov
- 110 g masla Pilos
- 100 ml mlieka Pilos
- 700 g bravčového karé bez kosti
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 jablko
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 1 hrsť orechov mix Alesto
- 1 camembert Pilos
- 1 lyžica medu
- šťava z ½ citróna
Potrebujeme
- mixér
POSTUP
Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka.
V kastróle zohrejeme mlieko s 50 g masla.
Kým sa zemiaky varia, na mäse špičkou noža narežeme šľachy, mierne naklepeme a ochutíme soľou a korením. Opekáme sprudka na rozpálenej panvici s olejom dozlatista približne 3 minúty.
Jablko umyjeme, odstránime jadrovník a nakrájame na mesiačiky. Mesiačiky dáme do panvice aj navrch mäsa a prilejeme olej. Prihodíme 30 g masla, rozdrvený mix orechov a na plátky nakrájaný camembert. Mäso stiahneme z ohňa a dáme ho zapiecť do vyhriatej rúry na 200 °C približne na 1,5 minúty, aby sa syr zapiekol.
Zemiaky precedíme, prilejeme rozpustené mlieko s maslom a rozmiešame mixérom dohladka. Pridáme nasekanú bazalku a petržlenovú vňať a dochutíme podľa potreby.
Mäso preložíme na tanier a do panvice, v ktorej sme ho zapekali dáme 30 g masla, 1 lyžicu medu a citrónovú šťavu, aby nám vznikla omáčka.
Servírovanie
Na tanier naložíme porciu zemiakového pyré, pridáme mäso a prelejeme omáčkou. Nakoniec ozdobíme čerstvými bylinkami.